Karob neboli chléb svatojánský je jedlý plod stalozelené rostliny Rohovníku obecného pocházejícího ze Středomoří. Karobové lusky jsou sušeny na přímém slunci až několik měsíců. Rozdíl mezí tmavým a světlým práškem je ve způsobu zpracování. Standartním postupem výroby je rozemletí pražených karobových lusků zbavených semen, čímž vzniká prášek tmavý. U světlého dochází k mletí lusků nepražených. Rozdíl je také ve využití. Zatímco tmavý je intenzivnější v barvě, aromatu i chuti a hodí se především... Celý popis
Koupit za 58 Kč- Nejoblíbenější
- Nejlevnější
- Nejdražší

Karobový prášek tmavý 400g, Provita
Doprava:
69 Kč
Skladem

PROVITA Karob prášek tmavý 400g
Doprava:
49 Kč
Skladem
Popis
Karob neboli chléb svatojánský je jedlý plod stalozelené rostliny Rohovníku obecného pocházejícího ze Středomoří. Karobové lusky jsou sušeny na přímém slunci až několik měsíců.
Rozdíl mezí tmavým a světlým práškem je ve způsobu zpracování. Standartním postupem výroby je rozemletí pražených karobových lusků zbavených semen, čímž vzniká prášek tmavý. U světlého dochází k mletí lusků nepražených. Rozdíl je také ve využití. Zatímco tmavý je intenzivnější v barvě, aromatu i chuti a hodí se především k přípravě studených a teplých nápojů podobně jako kakao, prášek světlý je častěji využíván při pečení. Není to však pravidlo a záleží na individuální chuti.
Karob je obecně používán podobně jako kakaový prášek, je ale přirozeně sladší, s nižším obsahem tuku a zajímavé je také jeho nutriční složení. Neobsahuje ani kofein.
Vyzkoušejte jej při přípravě polevy či toppingu, nepečeného cukroví, sladkých pomazánek nebo karobového pudinku. Při pečení obzvláštní chuť klasického brownies, muffinů i sušenek.
Složení: Karobový prášek 100%.
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1528kJ (365kcal)
Tuky
Rozdíl mezí tmavým a světlým práškem je ve způsobu zpracování. Standartním postupem výroby je rozemletí pražených karobových lusků zbavených semen, čímž vzniká prášek tmavý. U světlého dochází k mletí lusků nepražených. Rozdíl je také ve využití. Zatímco tmavý je intenzivnější v barvě, aromatu i chuti a hodí se především k přípravě studených a teplých nápojů podobně jako kakao, prášek světlý je častěji využíván při pečení. Není to však pravidlo a záleží na individuální chuti.
Karob je obecně používán podobně jako kakaový prášek, je ale přirozeně sladší, s nižším obsahem tuku a zajímavé je také jeho nutriční složení. Neobsahuje ani kofein.
Vyzkoušejte jej při přípravě polevy či toppingu, nepečeného cukroví, sladkých pomazánek nebo karobového pudinku. Při pečení obzvláštní chuť klasického brownies, muffinů i sušenek.
Složení: Karobový prášek 100%.
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1528kJ (365kcal)
Tuky
Parametry
Výrobce | Vega Provita |