Mouka neobsahuje žádné přidané látky zamezující hrudkovitost, regulující kyselost nebo zlepšující kvalitu mouky. Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy. Využití: pečivo - chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku špaldovou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr zahušťování... Celý popis
Koupit za 54 Kč- Nejoblíbenější
- Nejlevnější
- Nejdražší
Pernerka Mouka špaldová hladká BIO 1 kg
Doprava:
49 Kč
Skladem
Pernerka Mouka bio špaldová hladká 1000 g
Doprava:
109 Kč
Skladem
Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PERNERKA
Doprava:
84 Kč
Skladem
Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PERNERKA
Doprava:
39 Kč
Popis
Mouka neobsahuje žádné přidané látky zamezující hrudkovitost, regulující kyselost nebo zlepšující kvalitu mouky.
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.
Využití:
pečivo - chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku špaldovou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr
zahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy opatrně zahušťovat
smažení - lívance, bramboráky i třeba palačinky dobře chutnají připravené ze špaldové mouky
knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh
Zařazení: Mlýnský obilný výrobek.
Zemědělská produkce: ČR.
Složení: Mleté zrno špaldy. Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Alergeny: Lepek.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 75%.
Výrobce: MLÝN PERNER SVIJANY SPOL. S R.O., SVIJANY 17, 463 46 SVIJANY, ČESKÁ REPUBLIKA.
CZ-BIO-002
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/100G:
energetická hodnota:
1526kj/364kcal
tuky:
1,5g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,6g
sacharidy:
73,5g
z toho cukry:
0,5g
vláknina:
2,0g
bílkoviny:
13,0g
sůl:
0,0g
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.
Využití:
pečivo - chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku špaldovou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr
zahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy opatrně zahušťovat
smažení - lívance, bramboráky i třeba palačinky dobře chutnají připravené ze špaldové mouky
knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh
Zařazení: Mlýnský obilný výrobek.
Zemědělská produkce: ČR.
Složení: Mleté zrno špaldy. Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Alergeny: Lepek.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 75%.
Výrobce: MLÝN PERNER SVIJANY SPOL. S R.O., SVIJANY 17, 463 46 SVIJANY, ČESKÁ REPUBLIKA.
CZ-BIO-002
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/100G:
energetická hodnota:
1526kj/364kcal
tuky:
1,5g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,6g
sacharidy:
73,5g
z toho cukry:
0,5g
vláknina:
2,0g
bílkoviny:
13,0g
sůl:
0,0g
Parametry
| Výrobce | Perner |
| Množství | 1000 g |
| Druh | špaldové |
| Hrubost mletí | hladké |