Čistá jedlá soda (Hydrogenuhličitan sodný) Obecné informace Jedlá soda je univerzální bílý prášek s širokým využitím v asijské kuchyni. Známá také jako bikarbonát sodný nebo hydrogenuhličitan sodný. V asijské kuchyni je nepostradatelnou přísadou pro dosažení správné textury a nadýchanosti pokrmů. Původ a historie Jedlá soda má v asijské kuchyni dlouhou tradici. V Číně se používá již více než tisíc let, především při přípravě tradičních knedlíčků dim sum a různých druhů nudlí. V Japonsku je známá... Celý popis

Koupit za 70 Kč

Popis

Čistá jedlá soda (Hydrogenuhličitan sodný)
Obecné informace
Jedlá soda je univerzální bílý prášek s širokým využitím v asijské kuchyni. Známá také jako bikarbonát sodný nebo hydrogenuhličitan sodný. V asijské kuchyni je nepostradatelnou přísadou pro dosažení správné textury a nadýchanosti pokrmů.
Původ a historie
Jedlá soda má v asijské kuchyni dlouhou tradici. V Číně se používá již více než tisíc let, především při přípravě tradičních knedlíčků dim sum a různých druhů nudlí. V Japonsku je známá jako "baking soda" a je klíčovou složkou pro přípravu tempury.
Zajímavosti

V Číně se tradičně používá pro změkčení masa v pokrmech
Je přírodní alternativou ke kypřícím práškům
Pomáhá zachovat jasnou barvu zeleniny při vaření
V Koreji se používá při fermentaci kimchi

Tipy na použití v asijské kuchyni

Příprava nudlí - přidání do těsta pro správnou texturu
Tempura - pro křupavější výsledek
Dim sum - pro nadýchané knedlíčky
Marinování masa - pro větší křehkost
Zeleninové pokrmy - zachování barvy a textury

Otázky a odpovědi
Je jedlá soda stejná jako kypřící prášek?
Ne, jedlá soda je čistý hydrogenuhličitan sodný, zatímco kypřící prášek obsahuje další přísady.
Jak dlouho vydrží jedlá soda?
Při správném skladování v suchu a temnu vydrží několik let.
Kolik sody použít při marinování masa?
Stačí 1/4 lžičky na 500g masa, větší množství může ovlivnit chuť.
Shrnutí
Jedlá soda je nezbytnou součástí asijské kuchyně. Její všestranné použití od přípravy těst až po marinování masa z ní dělá základní ingredienci pro autentickou přípravu asijských pokrmů. Díky svým vlastnostem pomáhá dosáhnout perfektní textury a vzhledu tradičních asijských jídel. Návod k použitíJedlá soda je nezbytnou přísadou při přípravě asijských knedlíčků a nudlí, kterým dodává charakteristickou nadýchanost a správnou texturu. Při marinování masa v asijské kuchyni přidejte špetku jedlé sody, která zajistí větší křehkost a šťavnatost výsledného pokrmu. V tradičních receptech na tempuru pomáhá jedlá soda vytvořit lehké a křupavé těstíčko, které je pro tento pokrm typické.Složení100% hydrogenuhličitan sodnýAlergieneobsahuje
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Arm & Hammer