Názor pražiče Honzy ,,Já mám sice slabost pro všechno sladké, ale s čistým svědomím říkám: lepší horkou čokoládu než tuhle jsem jakživ neměl. Chuť pravé skořice perfektně doplňuje jemnou a lahodnou chuť kakaových bobů. A sladká je tak akorát díky cukrové třtině. I kdybyste normálně nad horkou čokoládou vůbec nepřemýšleli, tady radím vše ještě jednou zvážit. Stojí to za to.” Příběh horké čokolády z pražírny Café Montaña Podzim a zima mají své kouzlo. Stmívá se čím dál dřív, ven už to moc neláká,... Celý popis

Koupit za 232 Kč

Popis

Názor pražiče Honzy

,,Já mám sice slabost pro všechno sladké, ale s čistým svědomím říkám: lepší horkou čokoládu než tuhle jsem jakživ neměl. Chuť pravé skořice perfektně doplňuje jemnou a lahodnou chuť kakaových bobů. A sladká je tak akorát díky cukrové třtině. I kdybyste normálně nad horkou čokoládou vůbec nepřemýšleli, tady radím vše ještě jednou zvážit. Stojí to za to.”

Příběh horké čokolády z pražírny Café Montaña

Podzim a zima mají své kouzlo. Stmívá se čím dál dřív, ven už to moc neláká, spíš k posezení s dobrou knížkou nebo filmem. Poctivá horká čokoláda zahřeje po těle, pohladí po duši a na jazyku potěší jemnou kombinací kakaových bobů s troškou skořice.

Už dlouho víme, že to chce i něco i pro ratolesti našich kávomilů a ty, kteří si chtějí od kávy odpočinout. Nebo ji z nejrůznějších důvodů zrovna nepijí. Až loni u vánočního cukroví nás to napadlo: Poctivá horká čokoláda! 

Oslovili jsme tak sympatickou čokoládovnu Jordi's Chocolate. Působí také v Hradci Králové a produkty vyrábějí s láskou, zrovna jako my. Není divu, že získali třeba prestižní medaili na Academy of Chocolate v Londýně. 

Plácli jsme si a začali hledat tu pravou chuť. Jemnost a mírná sladkost byly jasné, ale co k tomu: Kokos, nebo skořice? Ta nakonec vyhrála na celé čáře. Posuďte sami, jestli je to i váš šálek kávy. Pardon, horké čokolády.

Recept na poctivou horkou čokoládu
Ingredience:

- Horkou čokoládu od Café Montaña

- 150 ml mléka

Postup:

- Rozmíchejte 30g horké čokolády ve 150 ml studeného mléka (30 g je zhruba 5 mírně vrchovatých lžiček)

- Míchejte a pomalu zahřívejte, až se kousky čokolády úplně rozpustí a nápoj zhoustne.

- Můžete dozdobit šlehačkou či mléčnou pěnou.

Tipy, jak naše horká čokoláda zahřeje nejlíp

- Když přidáte ještě špetku chilli. Hlavně opatrně!

- Když si ji vychutnáte s někým, koho máte rádi. Když zrovna není po ruce, funguje i společnost dobré knížky, filmu nebo domácího mazlíčka. Vyzkoušeno.

- Dětem dozdobte pár drobnými kousky marshmallow. Budou na vrcholu blaha a vy taky.

 

130 g plných chuti a vůně čokolády a skořice

Vyladit poctivou horkou čokoládu není jen tak. Musí obsahovat tak akorát hořké čokolády z pravých kakaových bobů, trochu kakaového prášku a něčeho sladkého: nejlépe nám chutnal třtinový cukr. 

Celé to dokresluje skořice, která k podzimu a zimě už dávno patří. Aby ne, tlumí záněty, pomáhá ničit bakterie, podporuje trávení a v těle srovnává hladiny cukru i tuků. A navrch báječně voní a chutná.

Složení: tmavá čokoláda (kakaové boby, třtinový cukr), kakaový prášek, skořice (2%). Může obsahovat stopy lískových ořechů, mandlí a mléka.

Výživové údaje ve 100g: energie: 2153 kJ / 515 kCal; tuky: 30 g z toho nas. mas. kys.: 18g; sacharidy 56 g z toho cukry: 34 g; bílkoviny: 10 g; sůl: 0,03 g 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Café Montana
Značka Café Montana
Hmotnost 130 g
Chuť kávy skořicová