Rýžové vločky instantní Rýže je považována za jednu z nejzdravějších potravin vůbec. Zejména v Japonsku a okolních zemích je její konzumace takřka na denním pořádku, právě i kvůli jejímu pozitivnímu vlivu na lidské tělo. Avšak připravit rýži není jen tak – její vaření i úprava nějakou dobu zabere. Proto jsou tu rýžové vločky, které perfektně kloubí chuť i blahodárnost rýže, avšak v podobě, v níž není problém pokrm připravit doslova z minuty na minutu. Rýže je oblíbená zejména u kulturistů a dalších... Celý popis

Koupit za 95 Kč

Popis

Rýžové vločky instantní

Rýže je považována za jednu z nejzdravějších potravin vůbec. Zejména v Japonsku a okolních zemích je její konzumace takřka na denním pořádku, právě i kvůli jejímu pozitivnímu vlivu na lidské tělo. Avšak připravit rýži není jen tak – její vaření i úprava nějakou dobu zabere. Proto jsou tu rýžové vločky, které perfektně kloubí chuť i blahodárnost rýže, avšak v podobě, v níž není problém pokrm připravit doslova z minuty na minutu. Rýže je oblíbená zejména u kulturistů a dalších sportovců, neboť obsahuje nebývale mnoho sacharidů. Některé druhy rýže jsou rovněž bohaté na bílkoviny a také vlákninu, díky níž se zejména celozrnná rýže skvěle hodí do nejrůznějších redukčních diet.

Rýže i rýžové vločky v sobě skrývají velkou řadu vitaminů a minerálů. Z prvně jmenovaných se jedná zejména o vitamin A, vitamin B12 a také vitaminy C a D. Můžete si tedy být jisti, že konzumace rýže prospěje vašemu tělu, díky vitaminu C si rovněž posílíte imunitu. Minerály jsou zastoupeny zejména sodíkem a draslíkem, v určité míře zde nalezneme i železo. Sodík pomáhá s tvorbou červených krvinek a trávením, draslík snižuje vysoký krevní tlak a zbavuje únavy.

Použití

Lze je využít jako jednoduchou snídani - stačí přidat mléko, vaše oblíbené ovoce, a sladká kaše je na světě. Pokud jste spíše na slané, vyzkoušejte rýžové vločky přidat do polévek či do omáček, nebo si z nich udělejte skvělé domácí pečivo. Hodí se také do polévek a pomazánek. Přirozeně neobsahují lepek, ale balení může obsahovat stopové množství lepku, neboť jsou vločky vyráběny v závodě, který také zpracovává potraviny, které lepek obsahují. U rýžových vloček platí, že fantazii se meze nekladou. V jakékoliv formě se jedná o zdravou a chutnou potravinu, kterou by měl ve svém jídelníčku mít každý.

Návod k přípravě

Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.

Složení

100% rýžové vločky

Výživové údaje na 100 g

Energie
1489 kJ / 354 kcal

Tuky
2,5 g

    z toho nasycené mastné kyseliny
1,0 g

Sacharidy
74,0 g

    z toho cukry
0,5 g

Bílkoviny
7,5 g

Sůl
0,01 g

Země původu

Itálie

 
Zobrazit více