Ruční sběr, macerace hroznů 24 hodin při nízkých teplotách, šetrné lisování, odkalení a řízená fermentace. 10 % vína kvasilo a zrálo v dubových ležáckých sudech. Víno bylo školeno na kvasničných kalech po dobu 10 měsíců. Ročník 2019 hodnotíme velmi dobře. Sněhová pokrývka zaručila dostatek vláhy a lednové mrazy přirozenou selekci mikroorganismů, díky čemuž byl tlak plísňových chorob při pučení oček minimální. Jarní mrazíky nezpůsobily díky aplikaci protimrazových svící téměř žádné škody. Jaro přineslo... Celý popis

Koupit za 295 Kč

Popis

Ruční sběr, macerace hroznů 24 hodin při nízkých teplotách, šetrné lisování, odkalení a řízená fermentace. 10 % vína kvasilo a zrálo v dubových ležáckých sudech. Víno bylo školeno na kvasničných kalech po dobu 10 měsíců. Ročník 2019 hodnotíme velmi dobře. Sněhová pokrývka zaručila dostatek vláhy a lednové mrazy přirozenou selekci mikroorganismů, díky čemuž byl tlak plísňových chorob při pučení oček minimální. Jarní mrazíky nezpůsobily díky aplikaci protimrazových svící téměř žádné škody. Jaro přineslo dostatek vláhy pro růst a vývoj vinohradu. Důležitá část vláhy přišla před květem i po odkvětu. Léto přineslo optimální teplotní i vlhkostní podmínky pro zrání bobulí. Při sklizni na podzim se nám déšť naopak vyhýbal a sklizené hrozny byly ve vysoké fenolické zralosti.

 
Zobrazit více