Složení: hovězí maso 98%, sůl 1%, pepř 1% Po otevření ihned spotřebujte do 48h. Může obsahovat stopy arašídů, skořápkových plodů, mléka, obilovin obsahujících lepek, sóji a sezamu. Není nutné uchovávat v chladničce.   Sušené maso je sušením konzervované maso – nejčastěji hovězí (popř. bizoní) nebo drůbeží či vepřové. Jedná se o jednu z nejstarších technik úpravy jídla pro dlouhodobé využití. Sušené maso v minulosti připravovaly lovecké národy všech zeměpisných šířek. K nejznámějším formám... Celý popis

Koupit za 62 Kč

Popis

 

Složení: hovězí maso 98%, sůl 1%, pepř 1%

Po otevření ihned spotřebujte do 48h.

Může obsahovat stopy arašídů, skořápkových plodů, mléka, obilovin obsahujících lepek, sóji a sezamu.

Není nutné uchovávat v chladničce.

 

Sušené maso je sušením konzervované maso – nejčastěji hovězí (popř. bizoní) nebo drůbeží či vepřové. Jedná se o jednu z nejstarších technik úpravy jídla pro dlouhodobé využití. Sušené maso v minulosti připravovaly lovecké národy všech zeměpisných šířek. K nejznámějším formám sušeného masa patří jerky.

Maso se před přípravou nařeže na tenké plátky, obvykle se marinuje, koření či solí, a potom se suší při teplotě kolem 70 °C. Maso si zachovává svůj objem, ale je zbaveno vody. K výrobě 100 gramů výsledného produktu se spotřebuje přibližně 300–350 g syrového masa. Sušené maso lze skladovat při pokojové teplotě.

Využití:

Je dobře stravitelným zdrojem energie a bílkovin, vhodným například pro turisty, cyklisty a horolezce.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Telcek
Druh masa vepřové