Dangšen kořen - Dang Shen 500 g. Výhodné balení 500 g jen za 1622 Kč. Dangšen je vytrvalou liánou původem z Číny, Japonska, Indie a jihovýchodní Asie. U nás v ČR pěstovat lze, květy očekáváme od května do června. Použitelnou a sběrnou částí je kořen dangšenu. Sběr se provádí u jednoletých či víceletých rostlin. Patří do čeledi Campanulaceae (zvonkovité). Dangšen pod latinským názvem Codonopsis pilosula se také nazývá jako ženšen chudých a ndash; jsou si vlastnostmi podobné. Nejčastěji je sbíraný... Celý popis

Koupit za 1 961 Kč

Popis

Dangšen kořen - Dang Shen 500 g. Výhodné balení 500 g jen za 1622 Kč. Dangšen je vytrvalou liánou původem z Číny, Japonska, Indie a jihovýchodní Asie. U nás v ČR pěstovat lze, květy očekáváme od května do června. Použitelnou a sběrnou částí je kořen dangšenu. Sběr se provádí u jednoletých či víceletých rostlin. Patří do čeledi Campanulaceae (zvonkovité). Dangšen pod latinským názvem Codonopsis pilosula se také nazývá jako ženšen chudých a ndash; jsou si vlastnostmi podobné. Nejčastěji je sbíraný kořen užíván v podobě tinktury, lze ho také kandovat či nakládat do medu.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této byliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři. Příprava tinktury: Jeden díl kořene dangšen na tři díly alkoholu (max. 60procent), který je poté potřeba naředit. Doporučuje se 45procent alkohol. Maceraci provádíme 14 dní za každodenního protřepávání. Po uplynutí doby scedíme přes gázu snažíme se vymačkat do sucha. Užíváme jednu malou lžičku ráno na lačno.

Tradiční užití: Nejlepšího výsledku dosáhneme užitím jedné lžičky kořenu na 250 ml vody 2 a times; denně. Vařit 15 min. Podávat před jídlem nebo dvě hodiny po jídle.
Upozornění: Nenahrazuje pestrou stravu. Ukládejte mimo dosah dětí. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.
Doplněk stravy
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Salvia Paradise
Hmotnost 500 g