Prášek z dužiny plodů Baobabu - vynikající citronová chuť Prášek je novou exotickou potravinou zajímavé chuti a vlastností. Má výjimečně vysoký obsah antioxidantů a esenciálních minerálů. Zároveň je jeho produkce etická a dlouhodobě udržitelná. Dužina plodů africké stromu Baobab (Adansonia Digitata L.) přímo překypuje nutričními látkami, díky jejichž množství se považuje za jednu z potravin budoucnosti. Přirozeně schne uvnitř tvrdé slupky plodů a jednoduchým prosíváním se z ní získává světlounký... Celý popis

Koupit za 179 Kč

Popis

Prášek z dužiny plodů Baobabu - vynikající citronová chuť
Prášek je novou exotickou potravinou zajímavé chuti a vlastností. Má výjimečně vysoký obsah antioxidantů a esenciálních minerálů. Zároveň je jeho produkce etická a dlouhodobě udržitelná.
Dužina plodů africké stromu Baobab (Adansonia Digitata L.) přímo překypuje nutričními látkami, díky jejichž množství se považuje za jednu z potravin budoucnosti. Přirozeně schne uvnitř tvrdé slupky plodů a jednoduchým prosíváním se z ní získává světlounký prášek citrusově kyselé chuti s jemnými tóny karamelu. Prášek baobabu má velmi široké využití v přípravě řady pokrmů a nápojů a díky svému složení je schopen zásadním způsobem vylepšit nutriční profil potravin
. Účinný antioxidant Baobab se pyšní hodnotou 24000ORAC, což je hodnota udávající úroveň antioxidační aktivity. Pro srovnání, toto číslo je 2x vyšší než mají brusinky a granátové jablko a 3x vyšší než borůvky, což jsou druhy ovoce známé pro své antioxidační schopnosti.
Dostatečné množství vlákniny ve stravě je vysoce důležité pro optimální stav a fungování zažívacího traktu a pro udržení nízké hladiny cholesterolu. Prášek baobabu obsahuje daleko větší množství vlákniny než ostatní ovoce, včetně jablek, broskví, meruňek a banánů v sušeném stavu. Převážná část vlákniny baobabu je tvořena pektinem, který podle všeho hraje významnou roli v snižování hladiny cholesterolu. Rovněž se u pektinu hovoří o jeho prebiotických účincích a tedy pozitivním vlivu na střevní bakterie.
Baobab obsahuje větší množství kalcia než mléko, a to zejména v daleko využitelnější podobě. I ve srovnání s ostatními druhy ovoce i tzv. 'superfruits' vykazuje baobab v případě vápníku daleko větší hodnoty.
Železo, draslík, hořčík.
Hořčík je významný pro dobře fungující metabolismus, správnou funkci svalů, a pevnost kostí a zubů. Hodnoty hořčíku v baobabu jsou znatelně vyšší než v banánech či meruňkách. Rovněž v obsahu draslíku babobab významně převyšuje ostatní druhy ovoce, a v případě železa je jeho obsah podstatně vyšší než má např. Špenát
Obchod s baobabem má zásadní vliv na život nejchudších lidí v odlehlých oblastech Jižní Afriky. Za sběr baobabu dostávají spravedlivé odměny a tyto peníze jim mění životy a pomáhají získat věci, jež my považujeme za samozřejmé, jako zdravotní péči a vzdělání. Z hlediska dlouhodobé udržitelnosti je důležité, že hodnota kterou takto baobab získává v očích místních je vede k větší péči a ochraně těchto stromů a okolí. V procesu plánování sběru a výroby se využívají ty nejsovědčenější metody šetrně obhospodařovaných lesů tak, aby byla produkce baobabu možná i v dlouhodobém horozontu.
Použití: Baobab se výborně hodí do všech sladkých pokrmů i nápojů. Veškerým kulinářským nápadům přidá lehce kyselý citrusový šmak. Lze ho jednodušše míchat s vodou, ale daleko lepší je přimíchat ho do ovocných šťáv nebo smoothies. Výborně se hodí i dezertů, dortíků, marmelád, müsli, jogurtů apod. Doporučená dávka je 5 – 15g denně (1 až 3 lžičky), jeho dávkování není ale nijak omezeno, je to zkrátka jen ovocná dužina.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Salvia Paradise
Bio ano