Hrozny z integrované produkce byly sbírány ručně při cukernatosti 21,5 °NM. Macerace rmutu probíhala po dobu 2 hodinNásledovalo lisování, šetrné odkalení a řízená fermentace v nerezovém tanku o objemu 100 l. Po dokončení fermentace bylo víno stočeno z hrubých kalů a následně zrálo 4 týdny na jemných kalech. Poté bylo víno školeno a šetrně filtrováno. Pálava se odlišuje od ostatních poloh na Moravě vyšším obsahem volného vápna v půdě. Poměrně nízký pokryv skalního podloží nutí révu rozložit kořenový... Celý popis

Koupit za 230 Kč

Popis

Hrozny z integrované produkce byly sbírány ručně při cukernatosti 21,5 °NM. Macerace rmutu probíhala po dobu 2 hodinNásledovalo lisování, šetrné odkalení a řízená fermentace v nerezovém tanku o objemu 100 l. Po dokončení fermentace bylo víno stočeno z hrubých kalů a následně zrálo 4 týdny na jemných kalech. Poté bylo víno školeno a šetrně filtrováno. Pálava se odlišuje od ostatních poloh na Moravě vyšším obsahem volného vápna v půdě. Poměrně nízký pokryv skalního podloží nutí révu rozložit kořenový systém po skále, kde je při srážkách omýván silně mineralizovanou vodou stékající z holých skal. Tyto podmínky zajišťují nezaměnitelný charakter vín typický svojí výraznou mineralitou.

Přestože výnosy hroznů byly nižší než v předešlém roce, hodnotíme ročník 2019 velmi dobře. Jarní mrazíky naše vinohrady nezasáhly a počasí bylo teplotně i srážkově vyrovnané. Téměř ideální povětrnostní podmínky napomohly k vytvoření vyššího poměru přírodních kyselin v hroznech. V první polovině září jsme zahájili sklizeň kvalitních a zdravých hroznů. Vína tohoto ročníku jsou harmonická s výrazným aromatickým profilem a disponují množstvím kyselin, díky kterým získala vysoký potenciál dalšího zrání.
Zobrazit více