Názor pražiče Honzy ,,Ať už vám kofein udělal cokoli, tahle káva je dokonalým řešením. Zrnka z Brazílie chutnají po oříškách a čokoládě, melasa použitá pro dekofeinizaci jim pak dodává extra sladkost. Za mě skvělá na všechny způsoby.” O bezkofeinové kávě Decaf Puro Tato bezkofeinová káva pochází z farmy Bella Vista od farmářské rodiny Zugliani a zaujme příjemně jemnou chutí s minimální aciditou a podtóny karamelu, oříšků, mléčné čokolády a cukrové třtiny. K odstranění kofeinu se používá ta nejšetrnější... Celý popis

Koupit za 390 Kč

Popis

Názor pražiče Honzy

,,Ať už vám kofein udělal cokoli, tahle káva je dokonalým řešením. Zrnka z Brazílie chutnají po oříškách a čokoládě, melasa použitá pro dekofeinizaci jim pak dodává extra sladkost. Za mě skvělá na všechny způsoby.”

O bezkofeinové kávě Decaf Puro

Tato bezkofeinová káva pochází z farmy Bella Vista od farmářské rodiny Zugliani a zaujme příjemně jemnou chutí s minimální aciditou a podtóny karamelu, oříšků, mléčné čokolády a cukrové třtiny. K odstranění kofeinu se používá ta nejšetrnější metoda dekofeinizace využívající pouze studniční vodu a přírodní rozpouštědlo z cukrové třtiny.

Zrna pražíme na střední profil. Bezkofeinovou kávu si tak vychutnáte na všechny způsoby. Chutná skvěle jak připravená v kávovaru, tak v moka konvičce či na filtru.

Káva z mírných svahů Carmo de Minas

Zrnka brazilské kávy Decaf Puro pochází od farmáře Tarcízio Aldo Zuglianiho, který koupil farmu Fazenda Sao Francisco da Bela Vista před 30 lety a od té doby ji neúnavně zvelebuje a vylepšuje pěstitelské a zpracovatelské procesy. Najdete tu tak i terasy pro sušení kávových třešní, stejně jako buben, díky kterému může třešně zpracovat přímo na farmě. Kávovníky pěstuje na mírných svazích v nadmořské výšce okolo 1 100 metrů, kde mají ideální podmínky pro růst.

82 bodů dle SCAA

Tato brazilská káva se pyšní vysokým cuppingovým skóre, konkrétně 82 body ze 100. Pěstuje se z odrůdy kávovníku arabica Yellow Catuaí. Kávu farmáři sbírají ručně a zpracovávají ji suchou metodou.

Co je hodnocení SCA?

Maximálně šetrný způsob dekofeinizace

K odstranění kofeinu dochází ještě v zemi původu kávy, tedy v době kdy je kávové zrno zelené, nepražené. A to jen za použití studniční vody a rozpouštědla z cukrové třtiny.

Zelená zrna se zvlhčí pomocí páry, aby změkla. Následně se ponoří do horké vodní lázně o teplotě 85 °C, do které se vpouští přírodní rozpouštědlo z cukrové třtiny, které kofein postupně uvolní. Lázeň trvá 11 hodin, během níž se voda několikrát recykluje, dokud v zrnu nezůstane jen minimální množství kofeinu. Teď už jen zbývá zrna v páře očistit od zbytků rozpouštědla a vysušit na požadovanou vlhkost 11,5 %.

Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží

Různé druhy kávových zrn vyžadují odlišný přístup s ohledem na zeměpisný původ, nadmořskou výšku, odrůdu kávovníku i půdní podloží farem. Dokonale známe každé zrnko z naší nabídky a při pražení mu dopřáváme tu nejlepší možnou péči.

Kávu pražíme a balíme každý den, aby se k vám dostala vždy čerstvá

Po upražení kávu balíme do speciálních trojvrstvých obalů, které zajišťují zachování plné kvality. Balení má navíc jednosměrný ventil. Zajišťuje, že čerstvě pražená káva může dýchat, ale vzduch se nedostane dovnitř. Káva tak neztrácí svou kvalitu a oxid uhličitý, který při pražení vzniká, přirozeně odchází skrze ventil ven. Po otevření zabraňte přístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Café Montana
Bez kofeinu ano
Země původu Brazílie
Kyselost Hodnota 1
Typ espresso a ristretto