Klíčky pískavice mají obecnou zpevnění a omlazení těla, jsou nezbytným potravinovým doplňkem, pomáhají nám ve snadném vstřebávání bílkovin a tuků, to je vhodné zejména při dietách. Klíčky se vyznačují tím, že stimulují vylučování žaludečních šťáv a tím podporují trávení potravin. Dále mají klíčky příznivý vliv na hladinu cholesterolu v krvi a regeneraci všech tkání a podporují proces výroby červených krvinek. Doporučuje zejména pro rekonvalescenci, pro sportovce a lidi, kteří trpí žaludečními vředy.... Celý popis
Koupit za 24 Kč- Nejoblíbenější
- Nejlevnější
- Nejdražší
Popis
Klíčky pískavice mají obecnou zpevnění a omlazení těla, jsou nezbytným potravinovým doplňkem, pomáhají nám ve snadném vstřebávání bílkovin a tuků, to je vhodné zejména při dietách. Klíčky se vyznačují tím, že stimulují vylučování žaludečních šťáv a tím podporují trávení potravin. Dále mají klíčky příznivý vliv na hladinu cholesterolu v krvi a regeneraci všech tkání a podporují proces výroby červených krvinek. Doporučuje zejména pro rekonvalescenci, pro sportovce a lidi, kteří trpí žaludečními vředy. Klíčky Pískavice mají neobvykle příjemnou chuť, kterou musíte poznat. Doporučujeme je do salátů, těstovin, sendvičů, hodí se taky jako přísada do polévek a pomazánek (zejména sýrových)
PŘÍPRAVA klíčků
Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 - 6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.
PŘÍPRAVA klíčků
Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 - 6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.
Parametry
Výrobce | Multiflora |