Lahůdkové droždí vás překvapí svou chutí i vůní, která má s klasickým droždím jen pramálo společného. Dodejte s lahůdkovým droždím svým pokrmům tu správnou intenzivní chuť. Do Low Carb i bezlepkové kuchyně je jako dělané. Neaktivní kvasnice tebi Lahůdkové droždí najdete také pod názvem TEBI nebo LSD – nebojte, nemluvíme o drogách, i když po ochutnání se možná stanete na lahůdkovém droždí závislými. Lahůdkové droždí má podobu jemných vloček a jedná se o bezlepkovou potravinu. Obsahuje velké množství... Celý popis

Koupit za 44 Kč

Popis

Lahůdkové droždí vás překvapí svou chutí i vůní, která má s klasickým droždím jen pramálo společného. Dodejte s lahůdkovým droždím svým pokrmům tu správnou intenzivní chuť. Do Low Carb i bezlepkové kuchyně je jako dělané.
Neaktivní kvasnice tebi
Lahůdkové droždí najdete také pod názvem TEBI nebo LSD – nebojte, nemluvíme o drogách, i když po ochutnání se možná stanete na lahůdkovém droždí závislými. Lahůdkové droždí má podobu jemných vloček a jedná se o bezlepkovou potravinu. Obsahuje velké množství bílkovin (okolo 45 g/100 g), stopové prvky (např. chrom, železo), vlákninu a zejména vitamíny skupiny B (mimo vit. B12).
S pekařským droždím má lahůdkové droždí společný jen typ kvasinek a marně byste s ním čekali na vykynutí těsta. Vyrábí se totiž tak, že se kvasinky nechají množit na substrátu, vysuší se při teplotě lehce nad 40 stupňů Celsia a tím se tak ztratí jejich kvasící funkce. Za to ale získává lahůdkové droždí neocenitelné chuťové vlastnosti.
Jak chutná lahůdkové droždí
Chuť lahůdkového droždí vás opravdu překvapí. Nečekejte typickou drožďovou chuť a vůni. Lahůdkové droždí má sladkoslanou chuť se sýrovou příchutí i vůní. Připomínat vám může parmezán, cítit můžete i oříškový podtón, jen zlehounka ucítíte typickou kvasnicovou chuť.
Použití
Lahůdkové droždí na sebe váže vodu, takže je vhodné na zahušťování omáček a polévek. Můžete z něj vytvořit dokonce falešnou sýrovou omáčkou čistě z rostlinných surovin. Vynikající je i falešná drožďová pomazánka z tofu, lahůdkového droždí, cibulky, bylinek a olivového oleje.
S lahůdkovým droždím můžete posypat rizoto, zeleninové i těstovinové saláty. Ochutit s ním můžete pesta, luštěninové pokrmy i karbanátky. Oživte běžné pečivo a přidejte si do těsta lahůdkové droždí. Nebo ho přidejte do strouhanky na obalování. Vyrobte si také sýr umixováním ořechů nebo semínek, přidejte koření a pro sýrovou příchuť lahůdkové droždí. Přidejte prostě špetku lahůdkové droždí všude, kde to jde a budete zaručeně chrochtat blahem.
Složení: Inaktivované sušené kvasnice
Dostupné gramáže: 100 g
Země původu: Španělsko
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Natural Jihlava
Hmotnost 100 g