Bujónku lze použít k vaření polévek, dochucení omáček, masových či zeleninových směsí. Krásně dodá chuť při vaření rýže, bulguru, kuskusu apod. Jejímu použití se meze nekladou. Z Bujónky 220 g uděláte 4-5 l polévky, z Bujónky 330 g 7-8 l polévky.  Trvanlivost 1 rok od výroby. Po otevření je nutno uchovávat v lednici a spotřebovat během jednoho měsíce. Složení: zelenina 91% (mrkev, celer, cuketa, rajče, cibule, petržel, petrželová nať, česnek), hrubozrnná mořská sůl 8,5%, olivový olej, bobkový... Celý popis

Koupit za 121 Kč

Popis

 
Bujónku lze použít k vaření polévek, dochucení omáček, masových či zeleninových směsí. Krásně dodá chuť při vaření rýže, bulguru, kuskusu apod. Jejímu použití se meze nekladou.
Z Bujónky 220 g uděláte 4-5 l polévky, z Bujónky 330 g 7-8 l polévky. 
Trvanlivost 1 rok od výroby. Po otevření je nutno uchovávat v lednici a spotřebovat během jednoho měsíce.
Složení: zelenina 91% (mrkev, celer, cuketa, rajče, cibule, petržel, petrželová nať, česnek), hrubozrnná mořská sůl 8,5%, olivový olej, bobkový list.
Nutriční hodnoty na 100 g:

Energetická hodnota: 171 kJ / 41 kcal
Tuky: 1,1 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sachridy: 4,9 g, z toho cukry 4 g
Bílkoviny: 1,4 g
Sůl: 12,8 g

 
Recept:

1kg mletého masa míchaného, nebo jen hovězího
2 ks vejce
pepř
hrst ovesných vloček
majoránka
sůl
2 PL Zeleninové Bujónky
1 PL Česnekovo dýňové Bujónky

Veškeré ingredience smícháme v míse. Pokud se nám zdá hmota řídká, přisypeme ovesné vločky. Hmotu řádně prohněteme. Vytvoříme kuličky nebo šišku, kterou dáme do pekáčku potřeného olejem.
Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané potřeme vodou. Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Snížíme teplotu na 150 °C a asi 45 min. Za občasného podlévání pečeme do křupava.
Tip: Můžete do směsi přidat Houbovou Bujónku místo Česnekovo dýňové.Tato varianta je skvělá i v bezmasé podobě na zeleninové nebo luštěninové placky.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Bujónka
Bio ne