Čokoláda Michel Cluizel Grand Cru Guayas Noir 70% Café 70 g 70% čokoláda z kakaových bobů z oblasti Guayas z Ekvádoru s drcenými kávovými zrny aromatické odrůdy Arabica z Brazílie (min 9 %). Vysoká nadmořská výška oblasti Chiapas a ekologické způsoby zemědělství dodávají kávovým zrnům gurmánské aroma a výjimečnou chuť, která osloví i náročné znalce. Z čokolády se postupně uvolňují tóny praženého kakaa, které probublávají přes aroma kávy. Váš zážitek završí ovocná a rostlinná svěžest. Čokoláda je... Celý popis

Koupit za 164 Kč

Popis

Čokoláda Michel Cluizel Grand Cru Guayas Noir 70% Café 70 g
70% čokoláda z kakaových bobů z oblasti Guayas z Ekvádoru s drcenými kávovými zrny aromatické odrůdy Arabica z Brazílie (min 9 %). Vysoká nadmořská výška oblasti Chiapas a ekologické způsoby zemědělství dodávají kávovým zrnům gurmánské aroma a výjimečnou chuť, která osloví i náročné znalce. Z čokolády se postupně uvolňují tóny praženého kakaa, které probublávají přes aroma kávy. Váš zážitek završí ovocná a rostlinná svěžest. Čokoláda je v kvalitě, bezlepková a veganská.
Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí, ve které vyzdvihuje chuť tmavých čokolád zvýšením obsahu kakaových bobů na minimálně 70 %. Mléčné nově obsahují minimálně 47 % kakaových bobů. Při tvorbě čokolád si dává záležet na každém kroku tvorby čokolády. Na obale se nyní dozvíte i název oblasti/ plantáže, popř. základní chuťové poznámky.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2021, kategorie „Best Flavoured dark bar“
1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
pro její předchůdkyni Michel Cluizel Noir Café 60%: zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Best Flavoured dark bar“

Složení: kakaové boby, cukr, kávová zrna Arabica (9 %), kakaové máslo. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.
Výjimečná kvalita: Michel Cluizel úzce spolupracuje s farmáři a podporuje je, aby zachovali tradiční způsoby pěstování kakaových bobů i jejich fermentaci. Zajišťuje jim férové podmínky pro zemědělství i život. Pro zachování specifických chutí Michel Cluizel využívá dlouhé pražení při nízkých teplotách. Aby dosáhl bezkonkurenčních chutí svých čokolád testoval Cluizel často i více než 20 kombinací způsobů fermentace a pražení. Samotné pražení, mletí a míchání kakaových bobů probíhá již ve Francii ve Voiron.
Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata.
Společnost také garantuje, že žádné suroviny neprošly procesem ozařování či ionizace.

Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
Cena „Great Taste Award,“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Nutriční hodnoty / výživové údaje
100 g

Energie v kJ
2323

Energie v kcal
555,74

Tuky v g
39,86

    z toho nasycené tuky v g
23,83

Sacharidy v g
34,85

    z toho cukry v g
27,78

Bílkoviny v g
7,96

Sůl v g
0,03
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Michel Cluizel
Druh čokolády hořké
Značka Michel Cluizel