Kde jsem:     >  Katalog   >  Knihy a filmy   >  Knihy   >  Naučná literatura  >  Kuchařky  >  Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu

Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu

Antičtí Řekové považovali vaření za vědu i umění. Maso jedli vařené, ale také pečené na rožni, do těst přidávali vejce, olivy nakládali do soli, ryby opékali na olivovém oleji, menu často doplnili vařenými mořskými plody, jemné pečivo sladili medem a sypali sezamem. Z Orientu dováželi četné lahůdky, které připravovali ... Titul: Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu Autor: Elefteriadu Martha EAN: 9788...

Všechny nabídky pro Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu

Tento produkt nebyl v tuto chvíli nalezen v žádném z e-shopů.

Popis Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu

Antičtí Řekové považovali vaření za vědu i umění. Maso jedli vařené, ale také pečené na rožni, do těst přidávali vejce, olivy nakládali do soli, ryby opékali na olivovém oleji, menu často doplnili vařenými mořskými plody, jemné pečivo sladili medem a sypali sezamem. Z Orientu dováželi četné lahůdky, které připravovali ... Titul: Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu Autor: Elefteriadu Martha EAN: 9788024904399 ISBN: 80-249-0439-X Nakladatel: Ikar Rok vydání: 2004 Vazba: Vázaný Rozměry: 175 x 242 mm Počet stran: 192 Váha: 486 g Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu - Elefteriadu Martha Antičtí Řekové považovali vaření za vědu i umění. Maso jedli vařené, ale také pečené na rožni, do těst přidávali vejce, olivy nakládali do soli, ryby opékali na olivovém oleji, menu často doplnili vařenými mořskými plody, jemné pečivo sladili medem a sypali sezamem. Z Orientu dováželi četné lahůdky, které připravovali velmi pikantně. Již nejméně 80 let dietologové vědí, že řecká strava, vycházející z bohaté historické tradice a obsahující hojně ovoce, zeleniny, skopového a ryb, je prototypem současné zdravé výživy. Je proto dobře, že si můžeme typická řecká jídla připravit konečně také v klidu domova. Jednoduché, srozumitelné a v praxi mnohokrát vyzkoušené recepty Marthy Elefteriadu, známé pěvecké osobnosti řeckého původu, vás nezklamou. Přitom se z knihy dozvíte i mnoho zajímavého z historie řecké gastronomie, něco o pěstování vinné révy, o obřadu podávání kávy, i jaké zákusky milují Řekové dnes. Připravte si paputsakii, musaku nebo stifado, upečte si k odpolední kávě baklavu či bugatsu, večer na grilu může zavonět suvlaki. Nebo si dejte v horkém létě vychladlé lehké a osvěžující tzatziki. Připijete-li si ještě navíc sklenkou řeckého vína nebo pohárkem Metaxy, vytvoříte si i doma naprosto dokonalou atmosféru, kterou může nabídnout jen pravá řecká taverna....

Parametry Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu

Podobné produkty

Podobné fráze: