Kde jsem: Katalog > Buchty a koláče - Hasalová Soňa

Buchty a koláče - Hasalová Soňa

Obrázek není k dispozici
Koupit za 108 Kč
Dostupnost: Skladem
108 Kč
Tradiční česká a moravská kuchyně je proslulá hojností pokrmů připravovaných z mouky. Knedlíky jsou světoznámým fenoménem, ovšem buchty a koláče se jim popularitou vyrovnají. Buchty dokonce vstoupily do pohádek, bez nich se neobešel žádný vandr, rozdávaly se kouzelným dědečkům a dárcům vynášely rozličné výhody. Koláče jsou nerozlučně spjaty se svátky, oslavami, hody, svatbami, křtinami apod. A pl...

Doporučujeme

Popis Buchty a koláče - Hasalová Soňa

Tradiční česká a moravská kuchyně je proslulá hojností pokrmů
připravovaných z mouky. Knedlíky jsou světoznámým fenoménem, ovšem
buchty a koláče se jim popularitou vyrovnají. Buchty dokonce
vstoupily do pohádek, bez nich se neobešel žádný vandr, rozdávaly
se kouzelným dědečkům a dárcům vynášely rozličné výhody. Koláče
jsou nerozlučně spjaty se svátky, oslavami, hody, svatbami,
křtinami apod. A platí-li rčení „jiný kraj, jiný mrav“, pak se
bezezbytku projevuje na koláčích – jinak se připravují na Chodsku,
jinak v jižních Čechách, valašské, zvané frgály, jsou dokonce
chráněny patentem Evropské komise, a což teprve koláče a koláčky z
jižní Moravy. Přestože velkopekárny chrlí denně na trh spousty
sladkého pečiva, není nad buchty a koláče, připravené vlastnoručně
a poctivě doma. Zkušená autorka a kuchařka Soňa Hasalová, důvěrně
obeznámená s prostředím jižní Moravy, kde žije, propátrala
nejrůznější babičkovské a sousedské receptáře, doplnila je
vlastními odzkoušenými recepty a ze všeho sestavila tuto pekařskou
knížku. A ta představuje pokladnici nejrůznějších pekařských
dobrot: koláče z kynutého těsta s rozličnými nádivkami, z třeného
těsta se zavařeninami či ovocem, ale i zeleninové či slané, buchty
z kynutého těsta (ty nejproslulejší), olejové i třené, plněné
tradičními i netradičními náplněmi (včetně zeleninové), bábovky
všech druhů, vdolky, štrúdly a další pečivové skvosty. Tato malá
pekařská knížka je školou velkého pekařského umu a pro značný ohlas
vychází ve 2. vydání.

Podobné fráze: