Uganda je největším africkým vývozcem kávy. Ne nadarmo tuto  zemi nazval Winston Churchill „perlu Afriky“ Mírně zvlněná krajina s průměrnou nadmořskou výškou 900 metrů oplývá skutečně nádhernou přírodou s mnoha druhy divokých zvířat. Pro pěstování kávovníků jsou místní tropické podnebí a na živiny bohatá půda doslova doslova ideální. První zprávy o kávě v Ugandě pocházejí z 19. století a popisují používání kávy k posílení energie při dalekých cestách nebo jako náhradu za cigarety.  Za nejdůležitější... Celý popis

Koupit za 604 Kč

Popis

Uganda je největším africkým vývozcem kávy. Ne nadarmo tuto  zemi nazval Winston Churchill „perlu Afriky“ Mírně zvlněná krajina s průměrnou nadmořskou výškou 900 metrů oplývá skutečně nádhernou přírodou s mnoha druhy divokých zvířat.

Pro pěstování kávovníků jsou místní tropické podnebí a na živiny bohatá půda doslova doslova ideální. První zprávy o kávě v Ugandě pocházejí z 19. století a popisují používání kávy k posílení energie při dalekých cestách nebo jako náhradu za cigarety. 

Za nejdůležitější období se považují 80. léta 20. století, kdy zemědělci vysadili téměř 200 tisíc hektarů robusty a 33 tisíc hektarů arabiky. V letech 1984-1986 financovalo program obnovy kávových plantáží, rehabilitaci továren na zpracování kávy a také vzdělávání rolníků Evropské hospodářské společenství (EEC).

Káva druhu robusta je v Ugandě pěstována především v oblasti deštného pralesa Kibale. V letech 1999-2002 vynaložili farmáři i vláda velké úsilí k tomu, aby byla zařazena mezi prémiové kávy a příjmy z jejího prodeje pomohly financovat činnosti související s ochranou přírody. Kávovníkové plantáže pokrývají krajinu v okolí jezera Victoria, druhého největšího v Africe. Malé farmy zpracovávají kávové bobule nejčastěji sušením na slunci, ale s rozvojem kávového průmyslu přechází řada producentů k takzvanému promývání.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Káva z Regionu
Hmotnost 1000 g
Druh mletí středně hrubě
Způsob přípravy do překapávače