Kostarika má v kávě dlouhou a plodnou historii. První producenti začali využívat ideální půdu i podnebí pro pěstování kávy již od konce 17. století. S malou pomocí ze strany vlády a britských investic se výroba kávy v 19. století rozrostla . Stejně jako v mnoha středoamerických zemích, i v současné době hraje kávový průmysl v národní ekonomice zásadní roli díky kvalitní reputaci, kterou si v průběhu let vybudoval. V roce 2006 byla káva na třetím místě v seznamu nejdůležitějších vývozů Kostariky.... Celý popis

Koupit za 90 Kč

Popis

Kostarika má v kávě dlouhou a plodnou historii. První producenti začali využívat ideální půdu i podnebí pro pěstování kávy již od konce 17. století. S malou pomocí ze strany vlády a britských investic se výroba kávy v 19. století rozrostla . Stejně jako v mnoha středoamerických zemích, i v současné době hraje kávový průmysl v národní ekonomice zásadní roli díky kvalitní reputaci, kterou si v průběhu let vybudoval. V roce 2006 byla káva na třetím místě v seznamu nejdůležitějších vývozů Kostariky.

 Na druhé straně je kávový průmysl stále více ohrožován expanzí zástavby. Mnoho lidí je přitahováno dokonalým podnebím Kostariky, takže příroda a kávová pole musí ustoupit  rozšiřujícím se městům, zejména v oblasti San José. Chudí zemědělci nemohou bojovat s velkými stavebními korporacemi a nedávají jim na výběr, než prodat své plantáže.

 Naše káva pochází z provincie San José, jižně od hlavního města. Půdy v této kopcovité oblasti jsou vulkanické, sedimentární povahy a jsou spíše kyselé. Hlavní odrůdy jsou Catuai a Caturra, které se pěstují v nadmořských výškách kolem 1500 metrů. Klimatické podmínky v této oblasti jsou také ideální -  jsou zde dvě dobře definovaná období potřebná pro vysoce kvalitní kávu: období dešťů od května do listopadu a období sucha od prosince do dubna. 

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Káva z Regionu
Hmotnost 70 g
Druh mletí středně hrubě
Způsob přípravy do překapávače