Plné tělo, vysoká sladkost, chuť zralých pomerančů, do chuť melounu, květinová vůně. Jedná se o velmi jemnou kávu. Etiopie je kolébkou kávy a rodištěm stromu Arabica. Naleznete zde obrovskou genetická diverzitu kávových odrůd, která se vyskytuje v přírodních lesích. Tento fakt upnul na tuto zemi zájem celého kávového světa. Káva se nejprve dodávala do arabského světa a pak do Asie a až po té si našla cestu také do Evropy. Káva se pěstuje a zpracovává především v jihozápadní a jihovýchodní části... Celý popis

Koupit za 99 Kč

Popis

Plné tělo, vysoká sladkost, chuť zralých pomerančů, do chuť melounu, květinová vůně. Jedná se o velmi jemnou kávu.

Etiopie je kolébkou kávy a rodištěm stromu Arabica. Naleznete zde obrovskou genetická diverzitu kávových odrůd, která se vyskytuje v přírodních lesích. Tento fakt upnul na tuto zemi zájem celého kávového světa. Káva se nejprve dodávala do arabského světa a pak do Asie a až po té si našla cestu také do Evropy.

Káva se pěstuje a zpracovává především v jihozápadní a jihovýchodní části země, v regionu Oromia a oblasti  jižních národů. Pěstitelé kávy jsou většinou drobní zemědělci, kteří mají farmy menší než 2 hektary. Tito výrobci dodávají asi 95% celkové produkce v zemi. Různé oblastí pěstování kávy si zachovávají  odlišné charakteristiky chutí a odrůd. Tři hlavní oblasti, ve kterých jsou pěstovány Ethiopská kávová zrna jsou Harrar, Ghimbi, a Sidamo.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Káva z Regionu
Hmotnost 70 g
Druh mletí středně hrubě
Způsob přípravy do překapávače