Plné tělo, vysoká sladkost, chuť zralých pomerančů, do chuť melounu, květinová vůně. Jedná se o velmi jemnou kávu. Etiopie je kolébkou kávy a rodištěm stromu Arabica. Naleznete zde obrovskou genetická diverzitu kávových odrůd, která se vyskytuje v přírodních lesích. Tento fakt upnul na tuto zemi zájem celého kávového světa. Káva se nejprve dodávala do arabského světa a pak do Asie a až po té si našla cestu také do Evropy. Káva se pěstuje a zpracovává především v jihozápadní a jihovýchodní části... Celý popis
Koupit za 99 Kč- Nejoblíbenější
- Nejlevnější
- Nejdražší
Popis
Plné tělo, vysoká sladkost, chuť zralých pomerančů, do chuť melounu, květinová vůně. Jedná se o velmi jemnou kávu.
Etiopie je kolébkou kávy a rodištěm stromu Arabica. Naleznete zde obrovskou genetická diverzitu kávových odrůd, která se vyskytuje v přírodních lesích. Tento fakt upnul na tuto zemi zájem celého kávového světa. Káva se nejprve dodávala do arabského světa a pak do Asie a až po té si našla cestu také do Evropy.
Káva se pěstuje a zpracovává především v jihozápadní a jihovýchodní části země, v regionu Oromia a oblasti jižních národů. Pěstitelé kávy jsou většinou drobní zemědělci, kteří mají farmy menší než 2 hektary. Tito výrobci dodávají asi 95% celkové produkce v zemi. Různé oblastí pěstování kávy si zachovávají odlišné charakteristiky chutí a odrůd. Tři hlavní oblasti, ve kterých jsou pěstovány Ethiopská kávová zrna jsou Harrar, Ghimbi, a Sidamo.
Etiopie je kolébkou kávy a rodištěm stromu Arabica. Naleznete zde obrovskou genetická diverzitu kávových odrůd, která se vyskytuje v přírodních lesích. Tento fakt upnul na tuto zemi zájem celého kávového světa. Káva se nejprve dodávala do arabského světa a pak do Asie a až po té si našla cestu také do Evropy.
Káva se pěstuje a zpracovává především v jihozápadní a jihovýchodní části země, v regionu Oromia a oblasti jižních národů. Pěstitelé kávy jsou většinou drobní zemědělci, kteří mají farmy menší než 2 hektary. Tito výrobci dodávají asi 95% celkové produkce v zemi. Různé oblastí pěstování kávy si zachovávají odlišné charakteristiky chutí a odrůd. Tři hlavní oblasti, ve kterých jsou pěstovány Ethiopská kávová zrna jsou Harrar, Ghimbi, a Sidamo.
Parametry
Výrobce | Káva z Regionu |
Hmotnost | 70 g |
Druh mletí | středně hrubě |
Způsob přípravy | do překapávače |