Podle této knihy se naučíte základní charakteristiku, třídění a názvy hub a dozvíte se, jak je poznávat a určovat podle vnějších znaků - vzhledu či pachu. Poskytne vám informace o době růstu a místech výskytu jednotlivých druhů i důležité údaje o možnostech záměny s nejedlými či jedovatými houbami. Pokud budete mít tuto publikaci po ruce, nemusíte se bát připravit si večeři z nasbíraných hub. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------... Celý popis
Koupit za 129 Kč- Nejoblíbenější
- Nejlevnější
- Nejdražší

Kapesní atlas hub - Miroslav Smotlacha, Josef a Marie Erhartovi - 11x15 cm
Doprava:
75 Kč
Skladem

Kapesní atlas hub - Miroslav Smotlacha
Doprava:
39 Kč
Skladem

Kapesní atlas hub - Miroslav Smotlacha
Doprava:
49 Kč
Skladem

Kapesní atlas hub - Miroslav Smotlacha
Doprava:
49 Kč
Skladem

Kapesní atlas hub - nakl. KAZDA
Doprava:
69 Kč
Skladem
Popis
Podle této knihy se naučíte základní charakteristiku, třídění a názvy hub a dozvíte se, jak je poznávat a určovat podle vnějších znaků - vzhledu či pachu. Poskytne vám informace o době růstu a místech výskytu jednotlivých druhů i důležité údaje o možnostech záměny s nejedlými či jedovatými houbami. Pokud budete mít tuto publikaci po ruce, nemusíte se bát připravit si večeři z nasbíraných hub.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Miroslav Smotlacha (1920 – 2007) byl český potravinářský chemik a popularizátor mykologie a houbaření, čestný předseda České mykologické společnosti. Narodil se v Praze-Vinohradech. Vystudoval reálné gymnázium Karla Sladkovského v Praze a absolvoval Vysokou školu chemicko-technologického inženýrství v Praze s konečným zaměřením na chemii potravinářskou a kvasnou. Pracoval jako technolog-vedoucí technického rozvoje a výzkumu na generálním ředitelství o. p. Mrazírny.Houbám se věnoval již od dětství, přestože nesplnil přání svého otce a nevystudoval přírodní vědy. Od svých čtrnácti let působil v redakci časopisu českých houbařů – Mykologickém sborníku. V roce 1956, po smrti svého otce, známého mykologa a zakladatele vysokoškolského sportu Františka Smotlachy, byl zvolen jednatelem Československé mykologické společnosti (po roce 1990 české), kde aktivně působil až do své smrti. Zabýval se praktickou mykologií, zejména technologií kulinářského a průmyslového zpracování hub a houbovými potravinářskými výrobky vůbec. Je autorem či spoluautorem řady populárních houbařských atlasů a kuchařek.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Miroslav Smotlacha (1920 – 2007) byl český potravinářský chemik a popularizátor mykologie a houbaření, čestný předseda České mykologické společnosti. Narodil se v Praze-Vinohradech. Vystudoval reálné gymnázium Karla Sladkovského v Praze a absolvoval Vysokou školu chemicko-technologického inženýrství v Praze s konečným zaměřením na chemii potravinářskou a kvasnou. Pracoval jako technolog-vedoucí technického rozvoje a výzkumu na generálním ředitelství o. p. Mrazírny.Houbám se věnoval již od dětství, přestože nesplnil přání svého otce a nevystudoval přírodní vědy. Od svých čtrnácti let působil v redakci časopisu českých houbařů – Mykologickém sborníku. V roce 1956, po smrti svého otce, známého mykologa a zakladatele vysokoškolského sportu Františka Smotlachy, byl zvolen jednatelem Československé mykologické společnosti (po roce 1990 české), kde aktivně působil až do své smrti. Zabýval se praktickou mykologií, zejména technologií kulinářského a průmyslového zpracování hub a houbovými potravinářskými výrobky vůbec. Je autorem či spoluautorem řady populárních houbařských atlasů a kuchařek.
Parametry
Rok vydání | 2018 |
Nakladatelství | Ottovo nakladatelstvo |
Autor | Miroslav Smotlacha |
Počet stran | 304 |
Výrobce | Ottovo nakladatelství |
Vazba | Brožovaná bez přebalu lesklá |
Jazyk | české |
Váha | 206 gramů |
ISBN | 978-80-7451-695-5 |
Vydavatel | J. Otto - Ottovo nakladatelství |