SKLADEM Maitake sušená 100g - sušené celé plodnice pro gastronomické využití vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů nejvyšší kvalita kontrolované pěstování ručně sbíraný Maitake je také velmi chutná a používá se do salátů, polévek, rizota, je vynikající jako příloha k masu. Maitake - Trsnatec lupenitý - Grifola frondosa - sušené celé plodnice pro gastronomické využití vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů nejvyšší kvalita kontrolované pěstování ručně sbíraná Vitální houby používá tradiční čínská... Celý popis

Koupit za 199 Kč
  • Nejoblíbenější
  • Nejlevnější
  • Nejdražší
Zobrazit další nabídky

Popis

SKLADEM
Maitake sušená 100g

- sušené celé plodnice
pro gastronomické využití
vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů
nejvyšší kvalita
kontrolované pěstování
ručně sbíraný

Maitake je také velmi chutná a používá se do salátů, polévek, rizota, je vynikající jako příloha k masu.

Maitake - Trsnatec lupenitý - Grifola frondosa

- sušené celé plodnice pro gastronomické využití vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů nejvyšší kvalita kontrolované pěstování ručně sbíraná

Vitální houby používá tradiční čínská medicína již tisíce let.

Maitake využívá tradiční medicína pro její vysoký obsah polysacharidů.

Maitake je také velmi chutná a používá se do salátů, polévek, rizota, je vynikající jako příloha k masu.

Základní příprava: Požadované množství zalijte horkou vodou a nechte je 30 min nabobtnat. Doporučená doba vaření je 10-15 min.

Složení: sušená houba Maitake (Grifola frondosa)

Hmotnost balení: 100 g
Výrobce: MyTao s.r.o., se sídlem Rybná 716/24, Staré Město, 110 00 Praha 1
Všechny houby firmy Mycomedica jsou testované v německé laboratoři na těžké kovy, pesticidy apod. Nejsou ozařovány a jsou sbírány ručně. MycoMedica nabízí vitální houby té nejvyšší kvality z přísně kontrolovaného pěstování.

 

RECEPTY:

Fusilli s Maitake pro štíhlou linii                  

pro 4 osoby

- 50g sušené Maitake 250g celozrnných těstovin Fusilli olivový olej 1 větší šalotka 3 stroužky česneku chilli paprička kůra z půlky citrónu sůl pepř 1 krajíc celozrnného chleba parmazán čerstvá petržel

Postup přípravy:

- potřebné množství Maitake namočte přes noc do vody těstoviny uvařte dle návodu na obalu v osolené vodě na olivovém oleji zpěňte na jemně nakrájenou šalotku, přidejte 3 stroužky česneku v celku, najemno nasekanou chilli papričku a restujte než šalotka změkne přidejte nakrájenou a vymačkanou Maitake a restujte cca 5 min přidejte nastrouhanou citrónovou kůru, uvařené těstoviny a chleba nakrájený na kousky restujte dokud chleba nebude křupavý podávejte posypané parmazánem a čerstvou petrželkou
 

Podzimní salát s Maitake, vlašskými ořechy a hrozny

pro 4 osoby

- 25g sušené Maitake 1ks římského salátu 1 hrozen vína hrst vlašských ořechů 2 polévkové lžíce másla Zálivka: 4 polévkové lžíce bílého vinného octa 6 polévkových lžic olivového oleje sůl pepř špetka cukru

Postup přípravy:

- potřebné množství Maitake namočte přes noc do vody římský salát operte a natrhejte na kousky kuličky hroznového vína rozpulte a zbavte semínek na másle orestujte nasekané ořechy a vymačkanou a pokrájenou Maitake salát, víno, ořechy a Maitake promíchejte ingredience na zálivku smíchejte a přelijte připravený salát můžete podávat s opečenou bagetou
Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša,
Zobrazit více

Parametry

Výrobce MycoMedica
Hmotnost 100 g
Bio ano
Forma mleté