Sushi rýže Royal Tiger Premium 10kg Sushi rýže Royal Tiger Premium Quality ve výkonném úsporném 10kg balení. Vynikající lepivá rýže typu short grain pro pokrmy asijské kuchyně - nejvyšší kvalita značky Royal Tiger. Středně zrnitá bílá rýže s praskaným zrnem je bezchybnou volbou pro japonské sushi a korejský gimbap. Po správném uvaření se stává nadýchaným, lepkavým a jemně krémovým a navíc získává atraktivní lesk, díky kterému vypadá skvěle na talíři. Na rozdíl od rýže s velmi krátkým zrnem je však... Celý popis
Koupit za 799 Kč- Nejoblíbenější
- Nejlevnější
- Nejdražší
Royal Tiger Rýže na sushi 10 kg
Doprava:
zdarma
Skladem
Popis
Sushi rýže Royal Tiger Premium 10kg
Sushi rýže Royal Tiger Premium Quality ve výkonném úsporném 10kg balení.
Vynikající lepivá rýže typu short grain pro pokrmy asijské kuchyně - nejvyšší kvalita značky Royal Tiger. Středně zrnitá bílá rýže s praskaným zrnem je bezchybnou volbou pro japonské sushi a korejský gimbap. Po správném uvaření se stává nadýchaným, lepkavým a jemně krémovým a navíc získává atraktivní lesk, díky kterému vypadá skvěle na talíři. Na rozdíl od rýže s velmi krátkým zrnem je však méně náchylný k rozvaření a dobře si zachovává svou přirozenou strukturu.
S přídavkem trochy malty a kvalitní nori se již během chvilky promění v lahodné makizushi válečky, formální nigiri a efektní uramaki. Skvěle poslouží i jako doplněk k dalším orientálním pokrmům, jako jsou vydatné misky poké bowl a donburi, aromatické, osmažené kimchi bokkeumbap, sladko-suché japonské kari nebo komplexní narychlo, povzbuzující ochazuke.
Jak připravit nejlepší rýži na sushi?
Ingredience na 6-8 porcí:
- 500 g rýže Royal Tiger
- 600 ml vody
- kus kombu (rozměry cca. 4 x 4 cm)
- 150 ml rýžového octa
- 60 g cukru
- 5 g soli
Způsob přípravy:
Odměřenou porci rýže nasypeme do velké misky a několikrát propláchneme v chladné vodě, dokud nebude průzračná. Omytou rýži zalijeme čistou studenou vodou a necháme 30 minut namočit. Poté scedíme, přendáme do hrnce, zalijeme odměřenou porcí čerstvé, studené vody a navrch položíme kombu.
Vše společně ohřejeme na středním ohni k uvaření. Prvních 5 minut vaříme rýži s přídavkem kombu. Po uplynutí této doby řasy vyjmeme, snížíme plamen na nejmenší a vaříme pod pokličkou dalších 8 minut. Mezitím je třeba připravit maltu. V malém hrnci tedy kombinujeme ocet, cukr a sůl. Ohřejeme na mírném ohni do úplného rozpuštění suchých surovin. Necháme vychladnout.
Uvařenou rýži sundáme z hořáku a necháme pod pokličkou dalších 10 minut. Poté jej přendáme do vodou navlhčeného hangiri nebo jiné nádoby s velkou plochou, polijeme octovou maltou a jemně promícháme, aby nedošlo k poškození zrn. Po vychladnutí na pokojovou teplotu je rýže připravena k tvarování. :)
Skladujte na suchém a chladném místě.
Země původu: EU
Složení:
Prémiová rýže 100%
Nutriční hodnoty (ve 100g/100ml)
- Energetická hodnota: 1480kJ/349kcal
- Tuky: 1,1g
- Sacharidy: 78g
- *z toho cukry: 0,1g
- Bílkoviny: 6g
- Sůl: 0g
*z toho nasycené mastné kyseliny 0,2g
Sushi rýže Royal Tiger Premium Quality ve výkonném úsporném 10kg balení.
Vynikající lepivá rýže typu short grain pro pokrmy asijské kuchyně - nejvyšší kvalita značky Royal Tiger. Středně zrnitá bílá rýže s praskaným zrnem je bezchybnou volbou pro japonské sushi a korejský gimbap. Po správném uvaření se stává nadýchaným, lepkavým a jemně krémovým a navíc získává atraktivní lesk, díky kterému vypadá skvěle na talíři. Na rozdíl od rýže s velmi krátkým zrnem je však méně náchylný k rozvaření a dobře si zachovává svou přirozenou strukturu.
S přídavkem trochy malty a kvalitní nori se již během chvilky promění v lahodné makizushi válečky, formální nigiri a efektní uramaki. Skvěle poslouží i jako doplněk k dalším orientálním pokrmům, jako jsou vydatné misky poké bowl a donburi, aromatické, osmažené kimchi bokkeumbap, sladko-suché japonské kari nebo komplexní narychlo, povzbuzující ochazuke.
Jak připravit nejlepší rýži na sushi?
Ingredience na 6-8 porcí:
- 500 g rýže Royal Tiger
- 600 ml vody
- kus kombu (rozměry cca. 4 x 4 cm)
- 150 ml rýžového octa
- 60 g cukru
- 5 g soli
Způsob přípravy:
Odměřenou porci rýže nasypeme do velké misky a několikrát propláchneme v chladné vodě, dokud nebude průzračná. Omytou rýži zalijeme čistou studenou vodou a necháme 30 minut namočit. Poté scedíme, přendáme do hrnce, zalijeme odměřenou porcí čerstvé, studené vody a navrch položíme kombu.
Vše společně ohřejeme na středním ohni k uvaření. Prvních 5 minut vaříme rýži s přídavkem kombu. Po uplynutí této doby řasy vyjmeme, snížíme plamen na nejmenší a vaříme pod pokličkou dalších 8 minut. Mezitím je třeba připravit maltu. V malém hrnci tedy kombinujeme ocet, cukr a sůl. Ohřejeme na mírném ohni do úplného rozpuštění suchých surovin. Necháme vychladnout.
Uvařenou rýži sundáme z hořáku a necháme pod pokličkou dalších 10 minut. Poté jej přendáme do vodou navlhčeného hangiri nebo jiné nádoby s velkou plochou, polijeme octovou maltou a jemně promícháme, aby nedošlo k poškození zrn. Po vychladnutí na pokojovou teplotu je rýže připravena k tvarování. :)
Skladujte na suchém a chladném místě.
Země původu: EU
Složení:
Prémiová rýže 100%
Nutriční hodnoty (ve 100g/100ml)
- Energetická hodnota: 1480kJ/349kcal
- Tuky: 1,1g
- Sacharidy: 78g
- *z toho cukry: 0,1g
- Bílkoviny: 6g
- Sůl: 0g
*z toho nasycené mastné kyseliny 0,2g
Parametry
| Hmotnost | 10020 g |