Alazani Valley - červené polosladké gruzínské víno Alazani Valley je víno, které vás zavede do srdce gruzínské vinice a okouzlí svou jedinečnou kombinací chutí a vůní. Toto červené polosladké víno je vyrobeno z nejlepších hroznů, které dozrávají pod sluncem Kavkazu, a jeho výsledkem je lahodný nápoj, který si zamilujete na první skleničku. Degustační poznámky Barva: tmavě červená s odstíny fialové Vůně: převládá černý rybíz, ostružina a třešeň Chuť: svěží ovocná a zároveň plná; typické chutě odrůdy... Celý popis
Koupit za 219 Kč- Nejoblíbenější
- Nejlevnější
- Nejdražší
Popis
Alazani Valley - červené polosladké gruzínské víno
Alazani Valley je víno, které vás zavede do srdce gruzínské vinice a okouzlí svou jedinečnou kombinací chutí a vůní. Toto červené polosladké víno je vyrobeno z nejlepších hroznů, které dozrávají pod sluncem Kavkazu, a jeho výsledkem je lahodný nápoj, který si zamilujete na první skleničku.
Degustační poznámky
Barva: tmavě červená s odstíny fialové
Vůně: převládá černý rybíz, ostružina a třešeň
Chuť: svěží ovocná a zároveň plná; typické chutě odrůdy přenesené z nosu na patro jsou skvěle vyvážené rozmanitou sladkou dochutí
Výroba vína
Hrozny odrůdy Saperavi se sbírají ručně po dosažení optimální zralosti. Následuje odstopkování, drcení a fermentace (kvašení) s vybranými kulturami kvasinek v nerezových tancích při regulované teplotě (18 °C). Pro lepší extrakci barviv a aromatických látek ze slupek hroznů se používají techniky délestage (prolévání) a remontage (přečerpávání). Žádoucí hladina zbytkového cukru je většinou dosažena po zhruba 5–7 dnech macerace. Fermentace se pak chlazením zastaví, aby se zachovala přirozená sladkost a svěžest vína. Víno se pak až do lahvování uchovává při teplotě zhruba 0° C.
Teplota podávání: 12–16 ° C.
Doporučujeme skladovat při teplotě 15 až 18 °C.
Alazani Valley je víno, které vás zavede do srdce gruzínské vinice a okouzlí svou jedinečnou kombinací chutí a vůní. Toto červené polosladké víno je vyrobeno z nejlepších hroznů, které dozrávají pod sluncem Kavkazu, a jeho výsledkem je lahodný nápoj, který si zamilujete na první skleničku.
Degustační poznámky
Barva: tmavě červená s odstíny fialové
Vůně: převládá černý rybíz, ostružina a třešeň
Chuť: svěží ovocná a zároveň plná; typické chutě odrůdy přenesené z nosu na patro jsou skvěle vyvážené rozmanitou sladkou dochutí
Výroba vína
Hrozny odrůdy Saperavi se sbírají ručně po dosažení optimální zralosti. Následuje odstopkování, drcení a fermentace (kvašení) s vybranými kulturami kvasinek v nerezových tancích při regulované teplotě (18 °C). Pro lepší extrakci barviv a aromatických látek ze slupek hroznů se používají techniky délestage (prolévání) a remontage (přečerpávání). Žádoucí hladina zbytkového cukru je většinou dosažena po zhruba 5–7 dnech macerace. Fermentace se pak chlazením zastaví, aby se zachovala přirozená sladkost a svěžest vína. Víno se pak až do lahvování uchovává při teplotě zhruba 0° C.
Teplota podávání: 12–16 ° C.
Doporučujeme skladovat při teplotě 15 až 18 °C.
Parametry
| Značka | Marani |
| Země původu | Gruzie |
| Objem | 0.75 l |
| Barva vína | červená |