Kyselina šťavelová je organická kyselina, jejíž lidový název je „jetelová sůl“. Je obsažena prakticky ve veškerém ovoci a zelenině a způsobuje jejich kyselost. Kyselina šťavelová se používá v analytické chemii přititracích jako primární standard, tedy látka, podle níž se určuje přesná koncentrace titračních činidel. Používá se také ve včelařstvíjako akaricid proti roztoči kleštíku včelímu. Dále se používá k bělení dřeva a odstraňování skvrn od rzi z kamene, dřeva, textilu ap.
Koupit za 427 Kč- Nejoblíbenější
- Nejlevnější
- Nejdražší
Popis
Kyselina šťavelová je organická kyselina, jejíž lidový název je „jetelová sůl“. Je obsažena prakticky ve veškerém ovoci a zelenině a způsobuje jejich kyselost.
Kyselina šťavelová se používá v analytické chemii přititracích jako primární standard, tedy látka, podle níž se určuje přesná koncentrace titračních činidel. Používá se také ve včelařstvíjako akaricid proti roztoči kleštíku včelímu. Dále se používá k bělení dřeva a odstraňování skvrn od rzi z kamene, dřeva, textilu ap.
Parametry
| Druh | kyselina |