Kyselina šťavelová je  organická kyselina, jejíž lidový název je „jetelová sůl“. Je obsažena prakticky ve veškerém ovoci a zelenině a způsobuje jejich kyselost. Kyselina šťavelová se používá v  analytické chemii přititracích jako primární standard, tedy látka, podle níž se určuje přesná koncentrace titračních činidel. Používá se také ve včelařstvíjako akaricid proti roztoči kleštíku včelímu. Dále se používá k bělení dřeva a odstraňování skvrn od rzi z kamene, dřeva, textilu ap.  

Koupit za 427 Kč

Popis

 
Kyselina šťavelová je  organická kyselina, jejíž lidový název je „jetelová sůl“. Je obsažena prakticky ve veškerém ovoci a zelenině a způsobuje jejich kyselost.
Kyselina šťavelová se používá v  analytické chemii přititracích jako primární standard, tedy látka, podle níž se určuje přesná koncentrace titračních činidel. Používá se také ve včelařstvíjako akaricid proti roztoči kleštíku včelímu. Dále se používá k bělení dřeva a odstraňování skvrn od rzi z kamene, dřeva, textilu ap.
 
Zobrazit více

Parametry

Druh kyselina