GymBeam Erythrit 1000 g

96 %
(58 hodnocení)

Erythrit (Eryhtritol) je 100% náhrada cukru - používá se jako přírodní sladidlo, které se mimochodem přirozeně vyskytuje v mnoha druzích ovoce (hrušky, meloun, hrozny) i v potravinách, například v sójové omáčce, sýru, víně či pivě. V potravinách slouží ke zvýraznění aroma, zvlhčování, jako náhradní sladidlo, stabilizátor či zahušťovadlo. Vypadá velmi podobně jako cukr, je asi až o 60-80% sladší než sacharóza, avšak neobsahuje žádné kalorie. Disponuje řadou pozitivních vlastností - nízký glykemický... Celý popis

Koupit za 279 Kč

Popis

Erythrit (Eryhtritol) je 100% náhrada cukru - používá se jako přírodní sladidlo, které se mimochodem přirozeně vyskytuje v mnoha druzích ovoce (hrušky, meloun, hrozny) i v potravinách, například v sójové omáčce, sýru, víně či pivě. V potravinách slouží ke zvýraznění aroma, zvlhčování, jako náhradní sladidlo, stabilizátor či zahušťovadlo. Vypadá velmi podobně jako cukr, je asi až o 60-80% sladší než sacharóza, avšak neobsahuje žádné kalorie. Disponuje řadou pozitivních vlastností - nízký glykemický index, nízký obsah kalorií, nízký projímavý účinek. Nezvyšuje hladinu cukru v krvi  a nemá vliv ani na hladinu inzulínu.

 

 

Erythrit vzniká fermentací rostlinného cukru - cukr se smíchá s vodou, a pak se přírodně kvasí do eryhritolu. Pak se přefiltruje, nechá se krystalizovat, a pak se suší. Hotový výrobek vypadá jako cukr, má i stejnou váhu a objem, avšak má pouze 65-70% sladivosti cukru. 90% eryhritu se vstřebává přímo v tenkém střevě a do 24 hodin se vyloučí. Erythrit nemetabolizuje s ústními bakteriemi, což znamená, že nepřispívá ke vzniku zubního kazu.

 

Erythritol byl schválen pro použití jako náhrada cukru v Japonsku v roce 1990. Ve Spojených státech, je klasifikován a obecně považován za bezpečný (GRAS) od roku 1997. V Austrálii a na Novém Zélandě byl schválen v roce 1999.

 

Čím se sladidlo Erythrit liší?

- Je fermentovaný - vyrábí se fermentací přírodního cukru z kukuřice

- Je tepelně stabilní - až do 160 °C

- Je bezkalorický - zatímco většina podobných sladidel je nízkokalorických, eryhtritol neobsahuje žádné kalorie

- Není glykemický - nezvyšuje hladinu cukru v krvi. Erythritol je proto vhodný pro lidi s cukrovkou.

- Je to nejjednodušší stravitelný cukerný alkohol - více než 90% eryhritolu se absorbuje v tenkém střevě, takže do tlustého střeva se dostane jen minimální množství. U jiných cukrových alkoholů je to naopak, a proto jejich uživatelům často způsobují průjmy a další podobné příznaky.

- Není karcinogenní - studie prokázaly, že nemá karcinogenní vlastnosti.

- Je to antioxidant - eryhtritol pomáhá v boji proti volným radikálům, které jsou zodpovědné za proces stárnutí. Je dokonce účinnější než jiné cukerné alkoholy, protože se snadno absorbuje a není metabolizován.

 

 

Erythrit  a jeho výhody

- neobsahuje kalorie

- nemá vliv na hladinu cukru v krvi

- nemá vliv na hladinu inzulínu

- má nulový glykemický index

- je tepelně stabilní

- je přátelský k zubům, nezpůsobuje zubní kazy

- je bezlepkový a bezlaktózový

- má sladkou chuť

 

Kde ho využijete?

Používá se do náplní do pečiva, cukrovinek, žvýkaček, mléčných nápojů, bonbónů, mražených dezertů, pudinků, nízkokalorických nápojů a dalších potravin. Erithrytol je ideální ochucovadlo do káv, čajů, limonád, do omáček a dresinků, stolních sladidel. Samozřejmě, poslouží vám i při vaření a pečení.

 

 

Složení

Erythrit 100%.

 

Dávkování

Používejte jako alternativu cukru, ve stejných dávkách jako cukr. V poměru 1:1.

 

Tabulka nutričních hodnot

Nutriční hodnoty
v 100 g

Energetická hodnota
0 kJ / 0 kcal

Bílkoviny
0 g

Tuky
0 g

   z toho nasycené mastné kyseliny
0 g

Sacharidy
100 g

   z toho cukry
0 g

   z toho alkoholové cukry
100 g

Sodík
0 g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce GymBeam
Hmotnost 1000 g
Bez lepku ne