Můj košík
Žádné produkty
Ceny jsou s DPH
Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku
0 ks zboží. 1 produkt v košíku.
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Poslat příteli
WOLDOHEALTH 100% Hovězí collagen 1kg
Příjemce :
* Povinná pole
Zrušit nebo
Kolagen hraje velmi důležitou roli ve funkci pohybového aparátu. Množství collagenu obsaženého v lidském těle má také vliv na kvalitu pleti, vlasů, nehtů, zubů a stavbu našich kloubů. V těle má funkci tvz. lepidla, kdy vytváří vazivo pro podporu zdravé struktury svalové tkáně, pokožky, šlach a kostí.
Z produktů dostupných na trhu je možné si vybrat ze 3 druhů kolagenů - hovězí, vepřový a mořský (rybí) collagen. Při výběru je doporučeno se zaměřit na to, zda je collagen získáván z volné přírody či volně pasoucího se skotu, protože se jedná o zdroje nejvyšší kvality.
Collagen se skládá z esenciálních aminokyselin, kdy nejhojněji jsou zastoupeny glycin,prolin, hydroproxylin a hydroxylysin. Protože hydroproxylin a hydroxylysin vznikají za účasti vitamínu C, je pro podporu jejich pozitivních účinků a tvorby doporučována konzumace collagenu s potravinami bohatými na tento vitamín. Mezi další potraviny, podporující jeho tvorbu patří vejce, batáty, ryby a mořské plody nebo spirulina.
V lidském těle existuje mnoho různých typů collagenu, ale naprostá většina je tvořena tvz.
Hovězí collagen je bohatý na typ kolagenu I a III, které mají prospěšné účinky na zdraví kostí a kůže.
Collagen je protein, který si naše tělo dokáže vytvářet, pokud má dostatek potřebných živin. Ale s postupem věku se tato schopnost začne snižovat. Přibližně kolem věku 20 let se produkce kolagenu zpomaluje a kolem věku 40 let kolagen klesá rychleji, než ho tělo dokáže produkovat. Jeho nedostatek se na lidském těle projevuje výskytem bolestí svalů a kloubů, vráskami, únavou nebo pomalým hojením ran.
Tento proces lze zpomalit konzumací potravin podporujících přirozenou tvorbu collagenu nebo užíváním kolagenových doplňků.
Collagen je neimunogenní protein, což znamená, že nevyvolává přehnanou obranou reakci v těle, proto je potravinová intolerance nebo alergie velmi nepravděpodobná.
Náš hovězí kolagen byl vyroben a testován ve farmaceutických podmínkách v Německu.
Je vyroben ze surovin vysoké kvality s ověřeným původem a certifikací čistoty, kdy 100% collagen pochází z volného chovu v Argentině a má certifikaci Halal. Je neutrální chuti a bez zápachu. Neobsahuje žádná aditiva jako je lepek, sója, laktóza nebo sladidla.
Jedná se o 100% hovězí kolagen z pastvy v Argentině s certifikací Halal. Tedy 10 g 100% hovězího kolagenu obsahuje 10 000 miligramů (mg).
Doporučené denní dávkování závisí na vašem individuálním zdravotním stavu. Je doporučováno začínat na nejvyšší hranici z důvodu nejrychlejšímu nasycení pojivových tkání a nastartování regeneračních procesů. Doporučená denní dávka se pohybuje 10-20g (protože se jedná o přírodní produkt, nehrozí předávkování)
Povolené halal potraviny jsou zkoumány, jestli neobsahují žádnou rizikovou příměs a následně jsou certifikovány.
Doporučujeme užívat s jídlem a zařadit do jídelníčku potraviny bohaté na vitamín C pro podporu tvorby kolagenu a pozitivních účinků na lidské tělo.
Nejsou známy případy, kdy by kolagen vedl k přibývání na váze. Díky vysokému obsahu bílkovin obvykle vede k rychlému pocitu nasycení.
Viditelné výsledky by se měly dostavit přibližně po 3-4 týdnech pravidelného užívání.
Mnoho látek v našem těle, musí být rozloženo (hydrolyzováno), aby je naše tělo mohlo beze zbytku využít. Hydrolyzovaný kolagen má stejné vlastnosti jako přírodní kolagen, ale lépe se rozpouští ve studené vodě, má lepší vstřebatelnost lidským tělem a větší biologickou aktivitu.
Existuje až 28 různých typů kolagenu, které se liší svým složením, funkcí a strukturou. Mezi nejdůležitější patří typy I, II a III.
Kolagen zvyšuje elasticitu pokožky, nehtů a vlasů, které také chrání před vnějšími vlivy a podporuje jejich růst a hustotu. Udržuje správnou funkci kloubů, zlepšuje kondici střev, pomáhá předcházet Alzheimerově chorobě, zlepšuje fungování paměti, snižuje hladinu cholesterolu, udržuje zdraví srdce, zvyšuje hustotu kostí, detoxikuje naše tělo a podporuje funkci jater.
Mezi příznaky nedostatku kolagenu patří zácpa, průjem, únava, nedostatek živin a oslabený imunitní systém. Kolagen tvoří stěny krevních cév, které jsou kvůli úbytku kolagenu méně schopné regulovat průtok krve. Přerušení průtoku krve může vyvolat příznaky, jako jsou bolest na hrudi, závratě, únavu a časté bolesti hlavy.
Mezi potravinové zdroje kolagenu patří vajíčka, batáty, ryby, vývar z kostí, zelená zelenina bohatá na vitamín C.
PŘÍSADY: | Hydrolyzát kolagenu bez lepku a bez laktózy. |
---|---|
HMOTNOST: | 1000 gramů |
DOPORUČENÉ DENNÍ DÁVKOVÁNÍ: | 10 g – 20 g/denně (jedna odměrka = 10 g) |
PODMÍNKY PRO SKLADOVÁNÍ: | Skladujte v suchu |
ZNAČKA: | WoldoHealth® |
FORMA: | Prášek |
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE: | na 100 g |
ENERGIE: | 1502 kJ/ 359 kcal |
TUKY: | 0 g |
Z TOHO NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY: | 0 g |
SACHARIDY: | 0 g |
Z TOHO CUKRY: | 0 g |
VLÁKNINA: | 0 g |
BÍLKOVINY: | 93 g |
SŮL: | 0,3 g |
SLOŽENÍ AMINOKYSELIN: | na 100 g |
GLYCIN: | 22,2 g |
PROLIN: | 12,7 g |
HYDROXYPROLIN: | 11,9 g |
KYSELINA GLUTAMOVÁ: | 10,2 g |
ALANIN: | 8,6 g |
ARGININ: | 7,3 g |
KYSELINA ASPARAGOVÁ: | 5,8 g |
LYSIN: | 3,6 g |
SERIN: | 3,2 g |
LEUCIN: | 2,7 g |
VALIN: | 2,4 g |
FENYLALANIN: | 2,1 g |
THREONIN: | 1,8 g |
HYDROXYLYSIN: | 1,6 g |
ISOLEUCIN: | 1,4 g |
HISTIDIN: | 1 g |
METHIONIN: | 0,9 g |
TYROSIN: | 0,8 g |
VÝROBCE: | WoldoHealth by Woldoshop GmbH, Oehleckerring 9a- 11, 22419 Hamburg |
UPOZORNĚNÍ: | Ukládejte mimo dosah dětí. Doplňky stravy nejsou náhrada pestré a vyvážené stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. |
Milí zákazníci, díky nařízení EU č.1169/2011 není možné uvádět u výrobků léčebná tvrzení ani na ně jakkoli odkazovat. Z tohoto důvodu jsme nuceni odstranit doporučení produktů vhodné k léčbě jednotlivých potíží. Můžeme použít pouze tvrzení, která jsou schválena EU a která neuvádějí konkrétní nemoci.
Bohužel vám to ztíží orientaci při výběru produktů, proto pokud si nebudete vědět rady obraťte se na nás buď telefonicky nebo e-mailem, rádi vám poradíme.