Artemie (Žábronožka solná) patří mezi nejvýživnější krmiva pro akvarijní ryby, krevetky a raky. Obsahuje vysoké množství proteinů a přírodního betakarotenu pro zdravý vývoj a krásné zbarvení. Návod k líhnutí artemie: Do jednoho litru vody (můžeme použít pet lahev nebo třeba sklenici od okurek) vsypeme vrchovatou lžíci soli (20–25g) a potřebné množství artemie (cca 0,5-1 lžičky). Ideální pH vody je kolem 8, můžeme přidat na špičku nože sody bikarbony. Silně vzduchujeme tak, aby se celý obsah pohyboval.... Celý popis

Koupit za 223 Kč

Popis

Artemie (Žábronožka solná) patří mezi nejvýživnější krmiva pro akvarijní ryby, krevetky a raky. Obsahuje vysoké množství proteinů a přírodního betakarotenu pro zdravý vývoj a krásné zbarvení.
Návod k líhnutí artemie:
Do jednoho litru vody (můžeme použít pet lahev nebo třeba sklenici od okurek) vsypeme vrchovatou lžíci soli (20–25g) a potřebné množství artemie (cca 0,5-1 lžičky). Ideální pH vody je kolem 8, můžeme přidat na špičku nože sody bikarbony.

Silně vzduchujeme tak, aby se celý obsah pohyboval. Během první hodiny obsah promícháme, protože vajíčka mají tendenci usazovat se těsně pod hladinou. Ideální nádoba na líhnutí má trychtýřový – kuželový tvar o výšce cca 30 cm se vzduchováním ode dna nádoby. Je ideální líhnout alespoň při slabém světle, ne v úplné tmě.

Doba líhnutí při teplotě 24–26°C je 30–36 hodin. Po uplynutí doby líhnutí vzduchování zastavíme, počkáme asi 5 minut, než se vylíhnuté artemie usadí na dně, odkud je pomocí hadičky odsajeme do jemného sítka, propláchneme čistou vodou a krmíme. Vajíčka a prázdné skořápky zůstanou na hladině. Pro maximální výtěžnost je možné po prvním odebrání vylíhlé artemie nechat násadu líhnout ještě 10-12 hodin a provézt druhý sběr vylíhlé artemie.
Analytické složky:
hrubý protein 54 %
hrubý tuk 20 %
vláknina 15 %

Hmotnost: 50 gramů.

Skladujte na suchém a chladném místě, nejlépe při teplotě nižší než 10°C.

Garantovaná líhnivost: minimálně 90%

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Easyfish
Objem 100 ml
Hmotnost 50 g
Akvarijní ano