Dámské šaty

Blíží se léto nebo jen oslava narozenin, na kterou se chcete obléknout do nekrásnějších šatů vůbec? Odhalte svou ženskost v typicky dámském modelu. Vyberte si dámské šaty za tu nejnižší cenu podle osobních preferencí i vyhovujícího střihu a ušetřete svou peněženku. 

Šaty vybíráme podle typu postavy

Podle čeho vybrat dámské šaty, které zpestří vaši stávající sbírku? Design a střih jde na chvíli stranou, ze všeho nejdříve musíte zjistit, jakou máte postavu. Ta je naším největším pomocníkem při výběru nejen typického dámského kousku, ale i při nakupování jiného oblečení pro ženy. Díky akceptování své figury neprohloupíme a vybereme takové, které podtrhnou přednosti, zakryjí nedokonalosti a ve kterých se budeme cítit maximálně sebevědomě. 

Když máte širší boky a větší zadeček

Takzvaná postava ve tvaru hrušky si žádá šaty se zajímavým svrškem. Bohaté rukávy, větší, respektive výraznější výstřih nebo vyšší pas podtrhující poprsí. Přesně to jsou ideální modely, které budou ženám s širšími boky nebo větším zadečkem nadmíru slušet.

Když máte vystouplé bříško

Letní šaty s rozparkem do poloviny stehen nebo modely s áčkovou sukní, která se od pasu dolů mírně rozšiřuje – to je trefa do černého u každé ženy, která má postavu ve tvaru jablka. Pozornost je nutné odchýlit od vystouplého bříška, jež ženy s touto figurou považují za mírnou nedokonalost. Sázet se proto může i na podélné zdobení a nenápadné výstřihy, které dají spíše nohám možnost vyniknout.

Když je vaše postava jako přesýpací hodiny

Neboli úzký pas a typické ženské křivky. Ženy s takovou postavou vypadají dobře prakticky ve všem. Obléknout mohou společenské šaty dlouhé až ke kotníkům, košilové šaty s teniskami a batohem nebo úpletové šaty s páskem, což povede ke zvýraznění pasu. 

Když máte nevýrazný pas a široká ramena

Čili pokud svou postavu přirovnáváte k typické chlapecké, je vaším úkolem vyzdvihnout přednosti, které vlivem širokých ramen nemají šanci vyniknout. Vhodné jsou šaty s véčkovým výstřihem, jež upoutají pozornost na vrchní část těla. Výhrou v loterii jsou i šaty s výraznou sukní, která má zvýšený pas.

Seznamte se se základními střihy

Jste si vědomy své postavy? Pojďme přejít k výběru dámských šatů z bazaru podle střihů. Střihy musí být lichotivé a nemají upozorňovat na partie, na které nemá být upozorňováno. Zvýraznit mají výhradně ženskost.

Koktejlové šaty nejen na večírky

Hledáte společenské dámské šaty, které byste si mohli vzít na plánovaný a dlouho očekávaný večírek? Koktejlové šaty jsou trefou do černého. Jedná se o zcela univerzální model, který by měl splývat podél těla, případně se pod prsy velmi mírně rozšiřovat. Na dokonalosti jim přidávají lodičky na vysokém podpatku a psaníčko do ruky. 

Pouzdrové šaty do práce i společenské akce

Podobně společenské šaty jsou pouzdrové, které se nosí i do zaměstnání. Mluvíme o elegantních modelech s délkou ke kolenům, kterým se také velmi často říká rybí. Jsou totiž upnuté, případně se u kolenou jemně rozšiřují jako ploutev ryby či mořské panny.

Zavinovací šaty pro každou postavu

Hledáte jarní trendy šaty, nebo ideální model hodící se i do parných letních dní? Zavinovací šaty z bazaru jsou šik a stylové zejména v posledních letech. Jsou ideální volbou pro plnoštíhlé, protože podtrhují jejich přednosti. Obvykle mají hlubší výstřih.

Balonové šaty hlásí comeback

Procházíte si bazarovou nabídku a narazili jste na balonové šaty? Nevrátili jste se v čase, tento typ dámských šatů se navrací do módy a už z ní vycházet nehodlá. Vhodné jsou nejen na procházky po městě, ale také na výlety, zejména pokud máte vyhlédnuté balonové teplákové nebo mikinové šaty.

Jak vybrat správnou velikost?

Šaty s dlouhým rukávem z bazaru vybrány? Nespoléhejte se na tradiční konfekční velikosti. Výrobci mají tendenci převádět si tabulkové označení po svém. Důraz klaďte na míry, konkrétně na obvod hrudníku a délku vybraného modelu. 

Míra přes prsa

Obvod hrudníku neboli míra přes prsa prozradí, jestli nám vybraný model bude perfektně sedět a jestli ho vůbec dopneme. Měříme pomocí krejčovského metru (případně pomocí provázku), který vedeme i přes podprsenku. 

Délka šatů

Součástí nabídky jsou šaty různých délek. Rozlišujeme mini šaty, midi šaty, krátké a také dlouhé dámské šaty. Výběr přizpůsobte svým preferencím, délku části od pasu dolů si však nechte změřit. Co žena, to jiná výška postavy. Pakliže se chcete vyhnout tomu, že z krátkých šat bude model mini, na tento krok nezapomeňte.

Vybírejte podle materiálu

Na ramínka, s kapsami nebo krajkami – dámské šaty mohou vypadat různě. Pokud si je vybíráte v online e-shopu, využijte naše porovnávače cen, abyste nezaplatili víc, než je zapotřebí.

Šaty však musí být sympatické i svým materiálem, nejen částkou uvedenou na cedulce. Při výběru je rozhodující událost, na kterou šaty kupujete, ale také roční období, v němž budou šaty dominovat. Zatímco v zimě naše pozornost směřuje k úpletovým modelům, v létě dáváme přednost lnu, který má tendenci příjemně chladit. 

V posledních letech roste zájem hlavně o bavlněné šaty nebo modely z bambusového vlákna. Ekologie se dostává do popředí, najděte si mezi šaty z druhé ruky vysoce kvalitní kousky, které ve vašem šatníku zůstanou po dlouhé roky.

Je libo značková móda?

S kvalitními materiály pracují především celosvětově známé značky, které ve svém nabízeném sortimentu ukrývají i dámské šaty. Ušetřete při rozšiřování vaší stávající sbírky a pořiďte si z druhé ruky modely značky Guess, Calvin Klein nebo Tommy Hilfiger.

Dámské šaty Tommy Hilfiger

Hledáte trendy šaty z dílny značky Tommy Hilfiger? Náš bazar ukrývá řadu krásných kousků za bezkonkurenční ceny. Mikinové nebo tričkové šaty si zamilují milovnice pohodlnosti a maximálního komfortu. 

Dámské šaty Calvin Klein

Ikonické nejen tričkové, ale také košilové šaty značky Calvin Klein jsou synonymem jednoduché, přesto nadčasové módy. Dokonale pasují k teniskám, ale i ke kotníkovým botám. 

Dámské šaty Numoco

Pestrost, styl a elegance – tři vlastnosti, které definují moderní značku Numoco určenou výhradně pro ženy toužící po vyzdvihnutí ženskosti. Součástí kolekcí jsou nejen volnočasové střihy, ale také šaty pro společenské události, ve kterých každá žena zazáří.

Dámské šaty Adidas

Přejete si být i na sportovní utkání oblečena na výbornou? Sportovní šaty Adidas z druhé ruky splní tento účel. Už dávno nemluvíme pouze o společnosti zaměřující se na pohodlnou obuv. Adidas je dnes obrovská firma stojící za kompletním nejen sportovním vybavením pro ženy, muže i děti. 

Dámské šaty Nike

Rival společnosti Adidas, ale také značka mající ve svém sortimentu dámské šaty nejen sportovního charakteru. Nike taktéž stojí za velkolepým sortimentem, který dnes a denně udivuje svou rozmanitostí.

Dámské šaty Guess

Hledáte skutečně luxusní dámské šaty celosvětově ikonické módní značky? Dámské šaty Guess nemusí znamenat pořádné plácnutí se přes kapsu, bazarové alternativy jsou stejně kvalitní, jako nové a za daleko příznivější ceny. Učarují vám klasická zpracování, nebo dáte přednost netradičnosti?

Zobrazit více

Produkty

Načíst další produkty
Filtrovat zboží (44417 produktů)
Cena
Velikost
Zobrazit více možností (35)
Značka
Zobrazit více možností (300)
Barva
Materiál
Délka šatů
Délka rukávu
Typ výstřihu
Vzor
Styl
Typ
Typ postavy
Období
Střih
Hloubka výstřihu