Lyofio Švestka půlky 100 g

89 %
(12 hodnocení)

Sušené švestky jinak? Nemusí být měkké, gumové a lepkavé. Ty lyofilizované jsou křehké a krásně křupou. Navíc během sušení mrazem se ze švestek odpařila jen voda, takže si uchovaly takřka všechny vitamíny, minerály a chuť čerstvého ovoce. Každá půlka švestky je lehká jako peříčko, ale plná intenzivní chuti, která se rozplyne na jazyku. Navíc jsou bohaté na vlákninu, takže příjemně zasytí a podpoří trávení. V sáčku najdete jen celé půlky švestek – žádné rozlámané kousky nebo ovocný prášek. Jak... Celý popis

Koupit za 119 Kč

Popis

Sušené švestky jinak? Nemusí být měkké, gumové a lepkavé. Ty lyofilizované jsou křehké a krásně křupou. Navíc během sušení mrazem se ze švestek odpařila jen voda, takže si uchovaly takřka všechny vitamíny, minerály a chuť čerstvého ovoce.

Každá půlka švestky je lehká jako peříčko, ale plná intenzivní chuti, která se rozplyne na jazyku. Navíc jsou bohaté na vlákninu, takže příjemně zasytí a podpoří trávení.

V sáčku najdete jen celé půlky švestek – žádné rozlámané kousky nebo ovocný prášek.

Jak si vychutnat lyofilizované švestky?

- Jen tak na mlsání, když máte chuť na sladké, ale chcete něco zdravého.

- Přidejte je do snídaňové kaše nebo müsli – skvěle se kombinují se skořicí, mákem nebo hořkou čokoládou.

- Použijte je v dezertech – přidejte kousky do pečených i nepečených koláčů nebo švestkového crumble.

- Rozdrťte je na prášek a dochuťte s ním jogurt.

- Zkombinujte je s ořechy a vytvořte domácí energetické tyčinky.

Náš tip

Zamíchejte lyofilizované švestky do domácích flapjacků nebo datlových tyčinek. Nejlepší je kombinace se skořicí.

Lyofilizované švestky jsou plné vitamínů a minerálů

- Mrazem sušené švestky si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.

- Švestky obsahují vitamíny skupiny B, které hrají důležitou roli v látkové výměně.

- Z minerálů najdete ve švestkách draslík, železo a zinek.

- Švestky jsou známé pro vysoký obsah vlákniny, která přispívá k dobrému trávení.

- Pozor na to, že při konzumaci většího množství mohou mít švestky lehce projímavé účinky.

Co je to lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.

Proč nakoupit lyofilizované švestky na Lyofio.cz

- 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru

- celé čtvrtky švestek, žádná drť

- úžasně křupavá textura

- znovuuzavíratelný obal

 

Země původu: EU

 

NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g

Vlhkost
≤5 %

Sůl 
0 g

Tuky 
0,6 g

  -> z toho nasycené mastné kyseliny 
0,2 g

Protein 
3,7 g

Sacharidy 
90 g

  -> z toho cukry 
61 g

Energie
385 kcal / 1618 kJ
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Lyofio
Hmotnost 100 g

Podobné produkty