Zdravá bezlepková alternativa pečiva BIO bylinkový bezlepkový chleba je rychlá a zdravá alternativa pro lidi, kteří mají nejrůznější dietní omezení nebo potravinové alergie. Díky jeho unikátnímu složení, můžete směs použít na dva způsoby. Upečte si rychlý chleba nebo si přípravu prodlužte a vyrobte si kváskový pohankový chléb. Směs obsahuje také byliny, které podporují dobré trávení a imunitu. Jednoduchý bezlepkový chléb – příprava Rozehřejte troubu na 210°C. Obsah sáčku vysypte do mísy, přidejte... Celý popis

Koupit za 99 Kč

Popis

Zdravá bezlepková alternativa pečiva
BIO bylinkový bezlepkový chleba je rychlá a zdravá alternativa pro lidi, kteří mají nejrůznější dietní omezení nebo potravinové alergie. Díky jeho unikátnímu složení, můžete směs použít na dva způsoby. Upečte si rychlý chleba nebo si přípravu prodlužte a vyrobte si kváskový pohankový chléb. Směs obsahuje také byliny, které podporují dobré trávení a imunitu.
Jednoduchý bezlepkový chléb – příprava

Rozehřejte troubu na 210°C. Obsah sáčku vysypte do mísy, přidejte 2 lžíce prášku do pečiva z vinného kamene a zamíchejte. Přidejte 630 g teplé vody a umíchejte těsto. Můžete přidat i 2 lžíce olivového oleje.
Dejte si předehřát do trouby formu. Těsto dejte do teplé formy a můžete posypat semínkami. Přikryjte pečícím papírem a dejte do trouby na 1 hodinu. Poté odkryjte a dopékejte ještě 45 minut. Po upečení vyndejte z formy a nechte vychladnout.

Bezlepkový kváskový chléb – příprava

Obsah sáčku dejte do mísy a přidejte 630 g teplé vody a umíchejte těsto. Můžete přidat 2 lžíce olivového oleje. Směs přikryjte a nechte kvasit na teplém místě 24–36 hodin. 
Před pečením si rozehřejte troubu na 210°C a nahřejte si i formu. Přendejte směs do formy, můžete posypat semínkami a pečte 1 hodinu zakryté pečícím papírem. Poté papír oddělejte a nechte ještě 45 minut péct. Vyndejte chléb z formy a nechte vychladnout.

Výhody Bylinkového pohankové AIP chleba:

bezlepkové složení bez jakýchkoliv aditiv,
BIO kvalita,
rychlá příprava nebo pomalé kvašení,
jednoduché a vhodné pro lidi a alergiemi nebo dietními omezeními.

Bylinky z Valašska z CHKO Bílé Karpaty
Manželé Fryzelkovi, kteří žijí v malebné krajině Bílých Karpat na jižním Valašsku, se věnují pěstování bylinek a zeleniny v BIO kvalitě. Jejich práce byla oceněna prestižním titulem BIO Výrobek roku 2022. Při sběru a zpracování bylin dbají na ochranu životního prostředí, používají výhradně kvalitní BIO suroviny a ekologické postupy. Spojují respekt k tradičním metodám s odvahou pro inovace, čímž vytvářejí jedinečné produkty.
Složení Bylinkového pohankového AIP chleba
Bio pohanková mouka 57%, bio manioková mouka, kypřící prášek z vinného kamene, himalájská sůl, bio pražený čekankový kořen, bio psyllium z jitrocele indického, směs bylin 1,2 % (bio heřmánek, bio měsíček lékařský, bio kurkuma).
Výživové údaje na 100 g: 
Energie1360 kJ / 323 kcal, 

tuky 8,06 g  z toho nasycené mastné kyseliny 0,75 g, 
sacharidy 52,71 g,  z toho cukry 4,73 g, 
vláknina 16,74 g, 
bílkoviny 8,2 g,
sůl 1,46 g.

Skladování: Na suchém a chladném místě.
Obsah balení: 500 g
Výrobce: KVĚTOMLUVA s.r.o., Vlachovice 406, 763 24, Česká Republika, IČO: 107 26 926, e-shop@kvetomluva.cz, https://www.kvetomluva.cz/
Min. trvanlivost: nejméně 2 měsíce od dodání
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Květomluva
Hmotnost 550 g