Lehký a osvěžující medový alkoholický nápoj, který nemůže chybět na žádné párty milovníků medoviny. Příjemný k popíjení doma během víkendu a odpočinku. Má výraznou medovou příchuť s jemným nádechem hořkosti. Výroba Zbicienů je podobná procesu výroby piva, při kterém byl ječný slad nahrazen medem. V minulosti šlo o samostatnou kategorii alkoholických nápojů, jejichž vzpomínka se zachovala na území bývalého litevského velkovévodství: v Bělorusku, na Ukrajině a také v Rusku. Výrobní proces Zbicienu... Celý popis
Koupit za 94 Kč- Nejoblíbenější
- Nejlevnější
- Nejdražší
Popis
Lehký a osvěžující medový alkoholický nápoj, který nemůže chybět na žádné párty milovníků medoviny. Příjemný k popíjení doma během víkendu a odpočinku. Má výraznou medovou příchuť s jemným nádechem hořkosti.
Výroba Zbicienů je podobná procesu výroby piva, při kterém byl ječný slad nahrazen medem. V minulosti šlo o samostatnou kategorii alkoholických nápojů, jejichž vzpomínka se zachovala na území bývalého litevského velkovévodství: v Bělorusku, na Ukrajině a také v Rusku. Výrobní proces Zbicienu trvá 3 týdny a po hlavním kvašení se nalije do lahví pro sekundární kvašení. Poté je výrobek pasterizován. Takto vyrobený si zachovává si svoji chuť beze změny po mnoho měsíců.
Vyskytuje se přirozený sediment.
Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Sezónní medovina: Sezónní medovina s nižším obsahem alkoholu maximálně do 10%, obvykle mezi 5-7%, dozrávaná v lahvi s přirozeným přírodním sedimentem. Svěží lehké pití.
Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody,
nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu.
V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že
jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.
Výroba Zbicienů je podobná procesu výroby piva, při kterém byl ječný slad nahrazen medem. V minulosti šlo o samostatnou kategorii alkoholických nápojů, jejichž vzpomínka se zachovala na území bývalého litevského velkovévodství: v Bělorusku, na Ukrajině a také v Rusku. Výrobní proces Zbicienu trvá 3 týdny a po hlavním kvašení se nalije do lahví pro sekundární kvašení. Poté je výrobek pasterizován. Takto vyrobený si zachovává si svoji chuť beze změny po mnoho měsíců.
Vyskytuje se přirozený sediment.
Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Sezónní medovina: Sezónní medovina s nižším obsahem alkoholu maximálně do 10%, obvykle mezi 5-7%, dozrávaná v lahvi s přirozeným přírodním sedimentem. Svěží lehké pití.
Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody,
nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu.
V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že
jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.