POPIS Rýže Basmati Khushboo Gold je jednou z nejobdivovanějších rýže na světě. Jeho dlouhá, štíhlá zrna, měkká a nadýchaná konzistence při vaření, vynikající chuť, vynikající aroma a výrazná chuť jej činí ideálním pro každodenní konzumaci. Příprava: Důkladně umyjte 250 g čisté rýže basmati a namočte ji po dobu 20 minut. Přidejte rýži do 2 litrů mírně osolené vroucí vody. Vaříme 10 minut. Sceďte na sítu. Nasypte rýži do misky. Pro zachování oddělení zrna přidejte trochu másla nebo margarínu.... Celý popis

Koupit za 466 Kč

Popis

POPIS

Rýže Basmati Khushboo Gold je jednou z nejobdivovanějších rýže na světě.

Jeho dlouhá, štíhlá zrna, měkká a nadýchaná konzistence při vaření, vynikající chuť, vynikající aroma a výrazná chuť jej činí ideálním pro každodenní konzumaci.

Příprava: Důkladně umyjte 250 g čisté rýže basmati a namočte ji po dobu 20 minut. Přidejte rýži do 2 litrů mírně osolené vroucí vody. Vaříme 10 minut. Sceďte na sítu. Nasypte rýži do misky. Pro zachování oddělení zrna přidejte trochu másla nebo margarínu.

Skladování:

Uchovávejte na suchém a chladném místě v uzavřeném obalu.

Hmotnost: 5 kg

Rýže Basmati – zdravotní vlastnosti a výhody

Rýže basmati má mnoho nutričních hodnot, díky čemuž je velmi zdravá. Je výživný a bohatý na přírodní minerály. Obsahuje vláknina, bílkoviny a sacharidy. Je zdrojem minerálů, jako je železo, selen, zinek, mangan, měď a fosfor. Vyznačuje se také významnými zdroji vitamínů skupiny B.

– Příznivý vliv na střeva

– Má také zklidňující účinek na trávicí systém u syndromu přecitlivělého střeva

– Podporuje činnost nervového systému

– přispívá ke snížení hladiny cholesterolu a reguluje cukr v krvi

– neobsahuje lepek

Naše rýže Khushboo Gold Basmati rice má nízký glykemický index a je lehká, díky čemuž je lehce stravitelná.

Rýže Basmati – jak ji vařit?

Aby rýže Basmati vyšla lahodná a sypká, musíme ji před vařením několikrát důkladně propláchnout na sítku a namočit do studené vody po dobu 30 minut. Pak ho vložíme do hrnce a lehce podpálíme. Doporučujeme přibližně 60 g nevařené rýže na osobu (přibližně ½ sklenice). Připravte si velkou pánev a přidejte 2 odměrky studené vody do 1 odměrky rýže. Převařte vodu a snižte oheň, přikryjte pánev a vařte na pomalém ohni po dobu 10-12 minut, dokud se voda nevstřebá.

Rýže Basmati v kuchyni:

Nejlépe se hodí k pokrmům s drůbeží, rybami a mořskými plody. Je přítomen každý den v indické a asijské kuchyni, ale lze jej použít i v mnoha dalších chutných receptech. Ideální pro pokrmy typu Dal a kari. Rýže Basmati může být dlouho skladována, díky čemuž získává další chuťové vlastnosti.
Zobrazit více