Extra panenský olivový olej Coratina Le Selezioni Ochutnejte skvělý extra panenský olivový olej z malé rodinné farmy Stallone v jihoitalské Apulii. Výrazná ovocná chuť a skvěle vybalancovaná štiplavost a hořkost. Jednodruhový olivový olej vylisovaný na přelomu října a listopadu z oliv odrůdy Coratina. Vyznačuje se velmi nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Díky tomu jej můžete použít i jako medicínu pro prevenci proti řadě chorob. Střední intenzita chuti z něj dělá olivový olej s širokým... Celý popis
Koupit za 649 Kč- Nejoblíbenější
- Nejlevnější
- Nejdražší
Popis
Extra panenský olivový olej Coratina Le Selezioni
Ochutnejte skvělý extra panenský olivový olej z malé rodinné farmy Stallone v jihoitalské Apulii. Výrazná ovocná chuť a skvěle vybalancovaná štiplavost a hořkost. Jednodruhový olivový olej vylisovaný na přelomu října a listopadu z oliv odrůdy Coratina. Vyznačuje se velmi nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Díky tomu jej můžete použít i jako medicínu pro prevenci proti řadě chorob. Střední intenzita chuti z něj dělá olivový olej s širokým uplatněním v kuchyni. Párujte se zeleninovými saláty, lososem, tuňákem, těstovinami, rizotem, luštěninovými polévkami nebo hovězím carpacciem. Nejlépe si vychutnáte jeho skvělou chuť s kváskovým chlebem nebo bruschettou.
O rodinné farmě Le Tre Colonne
Salvatore, Michele a Maria Stallone … to je olivová farma Le Tre Colonne. Již po tři generace vyrábí rodina Stallone extra panenský olivový olej prémiové kvality a přináší tak do kuchyní a náš stůl tři základní pilíře Olivového světa - tradici, chuť a autenticitu.
Olivový olej Le Tre Colonne se rodí v jihoitalské Apulii (Puglii) jen kousek od Bari, v městečku Giovinazzo. Farma se zaměřuje na kvalitu a inovaci ve výrobě olivového oleje již po tři generace. V porovnání s ostatními olivovými farmami patří le Tre Colonne se svými cca 40 hektary a 10 000 olivovníky mezi ty spíše menší, nicméně o to větší je jejich koncentrace na kvalitu. Menší podsaditý Salvatore má mezi ostatními olejáři velmi dobré jméno a také velký respekt. A není divu, ve svém oboru patří mezi největší profíky. Na farmě se pěstuje a zpracovává zejména olivová odrůda Coratina, která je pro Apulii typická. Tento kultivar byl v Apulii vysazen Řeky již 450 let před Kristem. Kromě Coratiny tady najdete ale také Ogliarolu nebo Picholine.
Sklizeň na farmě Le Tre Colonne začíná v okamžiku, kdy olivy vykazují první náznak zralosti. Sklízí se pomocí třepaček a samohybných kartáčů a do rodinného mlýna se z olivových hájů převáží každé tři hodiny, aby byly zpracovány co nejrychleji. Po vylisování je olej neprodleně přefiltrován a uskladněn v nerezových tancích pod inertní atmosférou při kontrolované teplotě.
Prostředí, technologie i svědomité dodržování času a způsobu zpracování, jak při sklizni, tak při zpracování v rodinném mlýně, umožňují rodině Stallone vyrábět olivový olej, který se vyznačuje až abnormálně nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Je to tedy jakési duo chuti a zdraví, které ocení každý gurmán či milovník zdravého životního stylu.
Ochutnejte skvělý extra panenský olivový olej z malé rodinné farmy Stallone v jihoitalské Apulii. Výrazná ovocná chuť a skvěle vybalancovaná štiplavost a hořkost. Jednodruhový olivový olej vylisovaný na přelomu října a listopadu z oliv odrůdy Coratina. Vyznačuje se velmi nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Díky tomu jej můžete použít i jako medicínu pro prevenci proti řadě chorob. Střední intenzita chuti z něj dělá olivový olej s širokým uplatněním v kuchyni. Párujte se zeleninovými saláty, lososem, tuňákem, těstovinami, rizotem, luštěninovými polévkami nebo hovězím carpacciem. Nejlépe si vychutnáte jeho skvělou chuť s kváskovým chlebem nebo bruschettou.
O rodinné farmě Le Tre Colonne
Salvatore, Michele a Maria Stallone … to je olivová farma Le Tre Colonne. Již po tři generace vyrábí rodina Stallone extra panenský olivový olej prémiové kvality a přináší tak do kuchyní a náš stůl tři základní pilíře Olivového světa - tradici, chuť a autenticitu.
Olivový olej Le Tre Colonne se rodí v jihoitalské Apulii (Puglii) jen kousek od Bari, v městečku Giovinazzo. Farma se zaměřuje na kvalitu a inovaci ve výrobě olivového oleje již po tři generace. V porovnání s ostatními olivovými farmami patří le Tre Colonne se svými cca 40 hektary a 10 000 olivovníky mezi ty spíše menší, nicméně o to větší je jejich koncentrace na kvalitu. Menší podsaditý Salvatore má mezi ostatními olejáři velmi dobré jméno a také velký respekt. A není divu, ve svém oboru patří mezi největší profíky. Na farmě se pěstuje a zpracovává zejména olivová odrůda Coratina, která je pro Apulii typická. Tento kultivar byl v Apulii vysazen Řeky již 450 let před Kristem. Kromě Coratiny tady najdete ale také Ogliarolu nebo Picholine.
Sklizeň na farmě Le Tre Colonne začíná v okamžiku, kdy olivy vykazují první náznak zralosti. Sklízí se pomocí třepaček a samohybných kartáčů a do rodinného mlýna se z olivových hájů převáží každé tři hodiny, aby byly zpracovány co nejrychleji. Po vylisování je olej neprodleně přefiltrován a uskladněn v nerezových tancích pod inertní atmosférou při kontrolované teplotě.
Prostředí, technologie i svědomité dodržování času a způsobu zpracování, jak při sklizni, tak při zpracování v rodinném mlýně, umožňují rodině Stallone vyrábět olivový olej, který se vyznačuje až abnormálně nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Je to tedy jakési duo chuti a zdraví, které ocení každý gurmán či milovník zdravého životního stylu.
Parametry
| Výrobce | Le Tre Colonne |
| Objem | 500 ml |
| Druh oleje | olivový extra panenský |
| Bio | ne |