Jako koření se používá sušená kůra stromu skořicovníku ceylonského z čeledi vavřínovitých. Původem pochází z ostrova Srí Lanka. Skořice je lahodně voňavé a lehce nasládlé koření. Nejčastěji se používá k přípravě svařeného vína či punče, do nejrůznějšího sladkého pečiva a moučníků. Je však vhodná i do masových specialit asijské a arabské kuchyně. Tip: špetkou mleté skořice zlepšíte chuť většiny pokrmů z dušeného masa, zvláště pak jehněčího.

Koupit za 20 Kč
  • Nejoblíbenější
  • Nejlevnější
  • Nejdražší

Popis

Jako koření se používá sušená kůra stromu skořicovníku ceylonského z čeledi vavřínovitých. Původem pochází z ostrova Srí Lanka. Skořice je lahodně voňavé a lehce nasládlé koření. Nejčastěji se používá k přípravě svařeného vína či punče, do nejrůznějšího sladkého pečiva a moučníků. Je však vhodná i do masových specialit asijské a arabské kuchyně. Tip: špetkou mleté skořice zlepšíte chuť většiny pokrmů z dušeného masa, zvláště pak jehněčího.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Vitana
Druh koření skořice
Hmotnost 28 g