Lopuch větší (Arctium lappa) je bylina s mohutným kořenem, který dosahuje až do hloubky 70 cm. Lopuch je jedlý celý, ale listy se většinou nekonzumují, protože jsou velmi hořké. Zato čerstvé výhonky nebo oloupané řapíky jsou výborné syrové i uvařené. To samé platí o kořenech lze je konzumovat syrové, vařené nebo pečené. Možnosti využití: odvar, tinktura, macerát (obklad), koupel Příprava odvaru: 1-2 čajové lžičky lopuchu svaříme v 200-300 ml v přikryté nádobě po dobu 10 minut. Odvar necháme odstát.... Celý popis
Koupit za 85 Kč- Nejoblíbenější
- Nejlevnější
- Nejdražší
Popis
Lopuch větší (Arctium lappa) je bylina s mohutným kořenem, který dosahuje až do hloubky 70 cm. Lopuch je jedlý celý, ale listy se většinou nekonzumují, protože jsou velmi hořké. Zato čerstvé výhonky nebo oloupané řapíky jsou výborné syrové i uvařené. To samé platí o kořenech lze je konzumovat syrové, vařené nebo pečené.
Možnosti využití: odvar, tinktura, macerát (obklad), koupel
Příprava odvaru: 1-2 čajové lžičky lopuchu svaříme v 200-300 ml v přikryté nádobě po dobu 10 minut. Odvar necháme odstát.
Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.
Výrobce: Plantona, s.r.o. - Zátiší 94/18, Cheb 350 02
Možnosti využití: odvar, tinktura, macerát (obklad), koupel
Příprava odvaru: 1-2 čajové lžičky lopuchu svaříme v 200-300 ml v přikryté nádobě po dobu 10 minut. Odvar necháme odstát.
Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.
Výrobce: Plantona, s.r.o. - Zátiší 94/18, Cheb 350 02