Mořská řasa Agar je velmi oblíbená v japonské a čínské kuchyni. Jedná se o vegetariánskou alternativu želatiny, kterou dokáže skvěle zastoupit. V potravinářství se agar používá k ochucování, jako stabilizátor i zahušťovací prostředek. Má neutrální chuť a vůní, což zvláště oceníte při přípravě marmelád, pudinků, želé či domácích rostlinných mlék a krémů. Agar lze rozpouštět ve vodě, ovocných šťávách i zeleninových vývarech (např. při výrobě aspiků). Vyzkoušejte agar také jako přírodní ztužovač šlehačky!... Celý popis

Koupit za 20 Kč

Popis

Mořská řasa Agar je velmi oblíbená v japonské a čínské kuchyni. Jedná se o vegetariánskou alternativu želatiny, kterou dokáže skvěle zastoupit. V potravinářství se agar používá k ochucování, jako stabilizátor i zahušťovací prostředek. Má neutrální chuť a vůní, což zvláště oceníte při přípravě marmelád, pudinků, želé či domácích rostlinných mlék a krémů.

Agar lze rozpouštět ve vodě, ovocných šťávách i zeleninových vývarech (např. při výrobě aspiků). Vyzkoušejte agar také jako přírodní ztužovač šlehačky!

Návod k přípravě: Smíchejte 7-10g agaru s 1kg pitné vody, zamíchejte a uveďte do varu. Pevné konzistence dosáhnete již při pokojové teplotě.

Složení: Agar 100%.

Výživové údaje na 100g: 
Energetická hodnota 701kJ (167kcal)
Tuky 0,0g ; z toho nasycené mastné kyseliny 0,0g
Sacharidy 83,0g ; z toho cukry 37,0g
Bílkoviny 0,0g
Sůl 0,0g

Skladování: Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

Země původu: Itálie

Balení a distribuce: Natural Jihlava JK s.r.o., Humpolecká 286/28, 586 01 Jihlava, Česká republika.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Natural
Hmotnost 110 g