Mandlovou mouku používáme hlavně při pečení, do dortů a cukroví, do krémů, desertů, můžeme z ní vyrábět i mandlové mléko a domácí marcipán, makrony. Mouka je vhodná pro sladké pečení a cukrářskou výrobu, stejně tak s ní lze nahradit částečně běžnou mouku. Mandlová mouka se vyrábí z najemno rozemletých mandlí. Můžete jí nahradit část klasické mouky nebo použít pouze mouku mandlovou. Pokrmy tak trochu ozdravíte, odlehčíte a dodáte jim vyšší výživnou hodnotu. Z mandlové mouky se vyrábějí vyhlášené... Celý popis

Koupit za 99 Kč

Popis

Mandlovou mouku používáme hlavně při pečení, do dortů a cukroví, do krémů, desertů, můžeme z ní vyrábět i mandlové mléko a domácí marcipán, makrony. Mouka je vhodná pro sladké pečení a cukrářskou výrobu, stejně tak s ní lze nahradit částečně běžnou mouku. Mandlová mouka se vyrábí z najemno rozemletých mandlí. Můžete jí nahradit část klasické mouky nebo použít pouze mouku mandlovou. Pokrmy tak trochu ozdravíte, odlehčíte a dodáte jim vyšší výživnou hodnotu. Z mandlové mouky se vyrábějí vyhlášené makronky, můžete s ní však ozvláštnit jakékoliv dezerty. Umixujete z ní i mandlové mléko nebo připravíte domácí marcipán. Na mandlovou mouku nedají dopustit také paleo nadšenci nebo celiaci, kteří na ní oceňují její přirozenou bezlepkovost. Mandlová mouka je vhodná pro všechny, kteří chtějí ozvláštnit svůj jídelníček novou surovinou s multifunkčním využitím a zajímají se o zdravé stravování.

Složení

Mletá mouka z loupaných mandlí.

Hmotnost: 200 g

Výživové údaje na 100 g: 

Energetická hodnota

2508 kJ/607 kcal

Tuky
53,01 g

z toho nasycené mastné kyseliny
5,08 g

Sacharidy
3,90 g

z toho cukry
3,50 g

Vláknina
-

Bílkoviny
22,34 g

Sůl
0,027 g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Natural Jihlava
Množství 200 g
Druh mandlové
Hrubost mletí hladké