Hořčice Pommery de Meaux je jednou z nejznámějších hořčic na světě. Její počátky jsou v roce 1632, je těžké uvěřit, že už je to téměř 400 let. V roce 1760 předal opat kapituly z Meaux panu J.B. Pommery tajemství této originální hořčice, vyráběné již více než 100 let v Meaux. Od té doby je Moutarde de Pommery Meaux vytvořena podle stejného receptu. A tak se nejen Brie de Meaux (fantastický sýr) stal vizitkou tohoto malého města nedaleko Paříže. Stále rodinná firma v rukou rodiny Chamois, která vyrábí... Celý popis
Koupit za 257 Kč- Nejoblíbenější
- Nejlevnější
- Nejdražší
POMMERY Dijonská Hořčice 250 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
Popis
Hořčice Pommery de Meaux je jednou z nejznámějších hořčic na světě. Její počátky jsou v roce 1632, je těžké uvěřit, že už je to téměř 400 let. V roce 1760 předal opat kapituly z Meaux panu J.B. Pommery tajemství této originální hořčice, vyráběné již více než 100 let v Meaux. Od té doby je Moutarde de Pommery Meaux vytvořena podle stejného receptu. A tak se nejen Brie de Meaux (fantastický sýr) stal vizitkou tohoto malého města nedaleko Paříže. Stále rodinná firma v rukou rodiny Chamois, která vyrábí ve starém stylu a ve starých obalech.
-----------
Charakteristická kamenina, lakované zavírání (ve větších objemech), jednoduché složení, žádný cukr, historie, to vše dělá z Pommery značku známou a dostupnou po celém světě.
----------
V této nabídce je hořčice vyrobená v charakteristice Dijonská hořčice (každý výrobce může vyrábět dijonskou hořčici,protože nezáleží na geografii, ale pouze na složení), dvojitě mletá hořčice,krémová konzistence, ostře na jazyku (ale ne pikantně),je octově (skvělý ocet) a poměrně slaný (sůl není drahá). Pro mnohé je to důležitá hořčice bez cukru, jak kdysi nařizovaly přísné předpisy o zvláštnostech hořčice ve stylu dijonského. Velmi charakteristická chuť, připomínající hořčice konkurence z Burgundska – Fallot, Maille, Bornibus, Amora, ale jen ostřeji, zvláště ihned po jejím otevření. Ideální pro červené maso, klobásy, vinařský dresink, paštiky, neváhal bych ji použít proti drůbežímu párku na steroidech a dokonce i pilinovým kabanosům, které nám závidí celý svět (polské hořčice nám závidí i na Antarktidě) ;-)
Ještě loni se tato hořčice nazývala Musztardou Lva (Moutarde de Lion), ale firma usoudila, že ostrá hořčice by se tak měla nazývat v charakteristikách Dijonu, protože Lev sice dokáže být ostrý, ale nemá mnoho společného s hořčicí z Francie. Tam šlo o vzpomínku na společnost Vinaigrerie du Lion, která kdysi byla prvním producentem octa rodinou Chamois. A asi je to správné rozhodnutí, protože Dijon a hořčice jsou v celém kulinářském světě jednoznačně spojeny. Uvidíme.
Stříbrná medaile na festivalu hořčice v USA v roce 2021.
Složení: voda, hořčice, ocet, sůl, konzervant: hydrogensíran sodný
Upozornění: střední kamenina, po spotřebování vynikající jako nádoba na tužky nebo květináč. V jiné nabídce je verze 100 g.
Cena výrobce: 8,71 €
----------
Na jedné z fotografií je profil této hořčice velmi užitečný při výběru toho nejlepšího pro sebe z řady Pommery (douceur - sladkost, puissance - ostrost, epicée - pikantnost, fruitée - ovocnost chuti, végétal - rostlinné příchutě).
-------------
Historie hořčice není vždy vážná:
https://mustardo.pl/historie/v-zkratku/
-------------
Oddělení marketingu má hlas:
Pommery Moutarde de Dijon Hořčice – bývalá „Lví Hořčice “ – kamenina 250 g
Tato hořčice je skutečnou klasikou z Meaux – dříve známá jako „Moutarde de Lion“, dnes vystupuje pod názvem Moutarde de Dijon a přitom si zachovává svůj charakteristicky ostrý temperament a bezkonkurenční hloubku chuti. Vyrábí ji slavná společnost Pommery, jejíž tradice sahají až do 18. století, a vyrábí se podle staré receptury z hořčičných zrn, bílého vína a koření, bez umělých přísad.
Uzavřená v elegantní kamenině o objemu 250 g, chráněné přírodním korkem a zalité charakteristickým způsobem – to je nejen hořčice, ale také kulinářská ikona Francie.
Chuť a vůně: intenzivně ostrá, hluboká, s lehkou kyselostí a pro Dijon typickou čistotou hořčičných tónů. Ideální pro ty, kteří mají rádi silné akcenty a pravý francouzský styl.
Použití :
– pro steaky, pečeně a paštiky
– pro omáčky typu vinaigrette a majonézy
– pro tvrdé a zrající sýry
– jako klasický doplněk k klobásám a grilovanému masu
Výrobce : Moutarde de Meaux Pommery
Kapacita: 250 g
Dřívější název: Moutarde de Lion – dnes Moutarde de Dijon
Tradice, ostrost a řemeslný charakter v jedné sklenici. Pokud máte rádi hořčici, která má opravdu dráp – ta od Meaux je francouzská klasika, která nemá obdoby.
--------------
Recepty na použití velmi ostré hořčice:
Hořčice s ostrými a pikantními příchutěmi se skvěle hodí k přidání charakteru a pikantnosti různým pokrmům. Zde je několik receptů s využitím velmi pikantní a ostré hořčice:
1. Pikantní hořčicová glazura na maso:
Složení:
• 1/4 sklenice pikantní hořčice (např. ďábelská hořčice, jalapeno)
• 2 lžíce medu
• 2 lžíce sójové omáčky
• 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
• 1 lžička strouhaného zázvoru
• 1 lžíce sezamového oleje
Pokyny:
• V misce smíchejte horkou hořčici, med, sójová omáčka , česnek , zázvor a sezamový olej.
• Použijte glazuru k marinování masa (např. kuřecího, vepřového nebo lososa) po dobu nejméně 30 minut před grilováním nebo pečením.
• Během pečení nebo grilování čas od času maso namažte zbývající glazurou, abyste mu dodali extra pikantnost a karamelizaci.
2. Ostrá hořčicová sendvičová pasta:
Složení:
• 1/2 2 sklenice pikantní hořčice (např. ďábelské hořčice, habanero)
• 1/4 sklenice majonézy
• 1 lžíce citronové šťávy
• 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky
• 1 čajová lžička v prášku červené papriky
• Sůl a pepř dle chuti
Pokyny:
• V misce smíchejte ostrou hořčici, majonézu, citronovou šťávu, nakrájený česnek a červenou papriku.
• Podle chuti osolíme a opepříme.
• Použijte pastu k namazání sendvičů s masem, sýrem, zeleninou nebo jako přísadu do salátů.
3. Ostrá hořčicová marináda na krevety:
Složení:
• 1/4 sklenice pikantní hořčice (např. ďábelské hořčice, cayenne)
• 2 lžíce řepkového oleje nebo olivového oleje
• 1 lžíce limetkového džusu
• 1 lžička tekutého medu
• 1 lžička strouhaného křenu (volitelně pro extra ostrou chuť)
• Sůl a pepř dle chuti
Pokyny:
• V misce smíchejte ostrou hořčici, olej, limetková šťáva, med a případně křen.
• Podle chuti osolíme a opepříme.
• Marinujte krevety v připravené marinádě nejméně 30 minut před grilováním nebo smažením.
Tyto recepty s použitím velmi pikantních a ostrých hořčic dodají vašim pokrmům ohnivost a charakter. Pamatujte, že ostrá chuť hořčice se může lišit v závislosti na druhu použité hořčice, takže si množství přizpůsobte podle svých preferencí pikantnosti.
-----------
Charakteristická kamenina, lakované zavírání (ve větších objemech), jednoduché složení, žádný cukr, historie, to vše dělá z Pommery značku známou a dostupnou po celém světě.
----------
V této nabídce je hořčice vyrobená v charakteristice Dijonská hořčice (každý výrobce může vyrábět dijonskou hořčici,protože nezáleží na geografii, ale pouze na složení), dvojitě mletá hořčice,krémová konzistence, ostře na jazyku (ale ne pikantně),je octově (skvělý ocet) a poměrně slaný (sůl není drahá). Pro mnohé je to důležitá hořčice bez cukru, jak kdysi nařizovaly přísné předpisy o zvláštnostech hořčice ve stylu dijonského. Velmi charakteristická chuť, připomínající hořčice konkurence z Burgundska – Fallot, Maille, Bornibus, Amora, ale jen ostřeji, zvláště ihned po jejím otevření. Ideální pro červené maso, klobásy, vinařský dresink, paštiky, neváhal bych ji použít proti drůbežímu párku na steroidech a dokonce i pilinovým kabanosům, které nám závidí celý svět (polské hořčice nám závidí i na Antarktidě) ;-)
Ještě loni se tato hořčice nazývala Musztardou Lva (Moutarde de Lion), ale firma usoudila, že ostrá hořčice by se tak měla nazývat v charakteristikách Dijonu, protože Lev sice dokáže být ostrý, ale nemá mnoho společného s hořčicí z Francie. Tam šlo o vzpomínku na společnost Vinaigrerie du Lion, která kdysi byla prvním producentem octa rodinou Chamois. A asi je to správné rozhodnutí, protože Dijon a hořčice jsou v celém kulinářském světě jednoznačně spojeny. Uvidíme.
Stříbrná medaile na festivalu hořčice v USA v roce 2021.
Složení: voda, hořčice, ocet, sůl, konzervant: hydrogensíran sodný
Upozornění: střední kamenina, po spotřebování vynikající jako nádoba na tužky nebo květináč. V jiné nabídce je verze 100 g.
Cena výrobce: 8,71 €
----------
Na jedné z fotografií je profil této hořčice velmi užitečný při výběru toho nejlepšího pro sebe z řady Pommery (douceur - sladkost, puissance - ostrost, epicée - pikantnost, fruitée - ovocnost chuti, végétal - rostlinné příchutě).
-------------
Historie hořčice není vždy vážná:
https://mustardo.pl/historie/v-zkratku/
-------------
Oddělení marketingu má hlas:
Pommery Moutarde de Dijon Hořčice – bývalá „Lví Hořčice “ – kamenina 250 g
Tato hořčice je skutečnou klasikou z Meaux – dříve známá jako „Moutarde de Lion“, dnes vystupuje pod názvem Moutarde de Dijon a přitom si zachovává svůj charakteristicky ostrý temperament a bezkonkurenční hloubku chuti. Vyrábí ji slavná společnost Pommery, jejíž tradice sahají až do 18. století, a vyrábí se podle staré receptury z hořčičných zrn, bílého vína a koření, bez umělých přísad.
Uzavřená v elegantní kamenině o objemu 250 g, chráněné přírodním korkem a zalité charakteristickým způsobem – to je nejen hořčice, ale také kulinářská ikona Francie.
Chuť a vůně: intenzivně ostrá, hluboká, s lehkou kyselostí a pro Dijon typickou čistotou hořčičných tónů. Ideální pro ty, kteří mají rádi silné akcenty a pravý francouzský styl.
Použití :
– pro steaky, pečeně a paštiky
– pro omáčky typu vinaigrette a majonézy
– pro tvrdé a zrající sýry
– jako klasický doplněk k klobásám a grilovanému masu
Výrobce : Moutarde de Meaux Pommery
Kapacita: 250 g
Dřívější název: Moutarde de Lion – dnes Moutarde de Dijon
Tradice, ostrost a řemeslný charakter v jedné sklenici. Pokud máte rádi hořčici, která má opravdu dráp – ta od Meaux je francouzská klasika, která nemá obdoby.
--------------
Recepty na použití velmi ostré hořčice:
Hořčice s ostrými a pikantními příchutěmi se skvěle hodí k přidání charakteru a pikantnosti různým pokrmům. Zde je několik receptů s využitím velmi pikantní a ostré hořčice:
1. Pikantní hořčicová glazura na maso:
Složení:
• 1/4 sklenice pikantní hořčice (např. ďábelská hořčice, jalapeno)
• 2 lžíce medu
• 2 lžíce sójové omáčky
• 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
• 1 lžička strouhaného zázvoru
• 1 lžíce sezamového oleje
Pokyny:
• V misce smíchejte horkou hořčici, med, sójová omáčka , česnek , zázvor a sezamový olej.
• Použijte glazuru k marinování masa (např. kuřecího, vepřového nebo lososa) po dobu nejméně 30 minut před grilováním nebo pečením.
• Během pečení nebo grilování čas od času maso namažte zbývající glazurou, abyste mu dodali extra pikantnost a karamelizaci.
2. Ostrá hořčicová sendvičová pasta:
Složení:
• 1/2 2 sklenice pikantní hořčice (např. ďábelské hořčice, habanero)
• 1/4 sklenice majonézy
• 1 lžíce citronové šťávy
• 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky
• 1 čajová lžička v prášku červené papriky
• Sůl a pepř dle chuti
Pokyny:
• V misce smíchejte ostrou hořčici, majonézu, citronovou šťávu, nakrájený česnek a červenou papriku.
• Podle chuti osolíme a opepříme.
• Použijte pastu k namazání sendvičů s masem, sýrem, zeleninou nebo jako přísadu do salátů.
3. Ostrá hořčicová marináda na krevety:
Složení:
• 1/4 sklenice pikantní hořčice (např. ďábelské hořčice, cayenne)
• 2 lžíce řepkového oleje nebo olivového oleje
• 1 lžíce limetkového džusu
• 1 lžička tekutého medu
• 1 lžička strouhaného křenu (volitelně pro extra ostrou chuť)
• Sůl a pepř dle chuti
Pokyny:
• V misce smíchejte ostrou hořčici, olej, limetková šťáva, med a případně křen.
• Podle chuti osolíme a opepříme.
• Marinujte krevety v připravené marinádě nejméně 30 minut před grilováním nebo smažením.
Tyto recepty s použitím velmi pikantních a ostrých hořčic dodají vašim pokrmům ohnivost a charakter. Pamatujte, že ostrá chuť hořčice se může lišit v závislosti na druhu použité hořčice, takže si množství přizpůsobte podle svých preferencí pikantnosti.