Největší zdroj přírodního jódu Přirozená, intenzivní vůně po mořských řasách - silný vnadící efekt   Obsah přirozených živin v 1 kg:  Hrubý protein - 7 %. Tuk – 3,5 %. Vláknina - 8 %. Hrubý popel 24 %. Sacharidy 52 %. Vlhkost 10 %.  Charakteristika:  Kelpy jsou řasy patřící mezi chaluhy, které zahrnují asi třicet rodů ( my nabízíme rod Ascophyllum Nodosum Kelpy vytvářejí v mělkých oceánech rozsáhlé podvodní porosty, tzv. Kelpové lesy. Na zemi se objevily před cca 23 miliony let. Tyto řasy potřebují... Celý popis

Koupit za 195 Kč

Popis

Největší zdroj přírodního jódu

Přirozená, intenzivní vůně po mořských řasách - silný
vnadící efekt  

Obsah přirozených živin v 1 kg:  Hrubý protein - 7
%. Tuk – 3,5 %. Vláknina - 8 %. Hrubý popel 24 %. Sacharidy 52 %. Vlhkost 10 %. 

Charakteristika:  Kelpy jsou řasy patřící
mezi chaluhy, které zahrnují asi třicet rodů ( my nabízíme rod Ascophyllum
Nodosum Kelpy vytvářejí v mělkých oceánech rozsáhlé podvodní porosty,
tzv. Kelpové lesy. Na zemi se objevily před cca 23 miliony let. Tyto řasy
potřebují ke svému vývoji chladnější slanou vodu, bohatou na živiny, s teplotou
6 °C a 14 °C. Rostou velice rychle, mohou povyrůst až o půl
metru denně a dorůstat 30 až 80 metrů.

Moučka z Kelp má světle hnědo-šedou barvu, velmi jemnou
až pudrovitou strukturu a výrazné, specifické "mořské - rybí" aroma,
podobné sušeným mořským plodům. Díky této jemné struktuře má kelpová moučka
velmi dobrou zamíchatelnost ve výrobcích, snadnou rozmíchatelnost i ve studené
vodě a vysokou stravitelnost v organizmu. Kelpa je nejbohatším přírodním
zdrojem jódu, jehož specifický pach má na ryby také velmi dobré vnadící účinky!

Možnosti použití:  Hnědá mořská řasa Kelpa je
velmi vhodným doplňkem do všech druhů výrobků pro vnadění i lov kaprovitých a
bílých ryb - do boilies, obalovacích těst, krmítkovek, methodmixů, práškových
dipů, tekutých potrav, aj.

Především je vynikající do směsí určených na lov
Amura. Nepohrdne nimi samozřejmě ani kapr nebo cejn a bílá ryba. Výborná je i
kombinace Kelpy se sladkovodní sinicí Spirulinou, či jednobuněčnou
řasou Chlorellou. Díky svým specifickým vlastnostem dodají řasy
krmným směsím přirozenou chuť i vůni a ryba pak ztrácí zvýšenou ostražitost při
záběru.   

Použití v praxi:  Mořská řasa Kelpa ( nebo směs
řas ) se rovnoměrně zamíchá ještě do suché směsi před přidáním vody a jiných
tekutých přísad. Pokud chcete řasy rozmíchat v tekutých směsích ( boostery,
dipy, tekuté potravy ), použijte k tomu tyčový mixer a krátce pomixujte, až se
rozmělní veškeré hrudky.

Doporučené dávkování: Do boilies pro lov Amurů
a Kaprů dejte 10 - 20 % hnědé řasy Kelp ( na 1 kg směsi 100 - 200 g Kelpy ).

Nebo si udělejte směs řas Kelpa a Spirulina v poměru
cca 2 : 1 ( např. 100 : 50 gramů ), nebo Kelpa, Spirulina a Chlorella v poměru
4 : 1 : 1 ( např. 200 : 50 : 50 gramů ). Řasy Spirulina a Chlorella dodají
výrobkům přirozenou zelenou barvu a hlavně pro ryby výraznou vůni po
chlorofilu, na kterou velmi dobře reagují především Amuři a Ostroretky.
Chlorofil je obsažen ve vodních rostlinách, které jsou jejich přirozenou
potravou.

Skladování a spotřeba: Z důvodu pozvolné těkavosti (
odpařování ) jódu uchovávejte Kelpu v hermeticky uzavřených obalech, v suchu a
temnu, bez přímeho slunečního svitu na obal, při teplotě do cca 20 °C.
Spotřebujte max. do 12 měsíců od nákupu. Přemrznutí, nebo krátká tepelná úprava
při vaření boilies nevadí.
Zobrazit více