Rýžové vločky jsou neutrální chuti, příjemné rýžové vůně a výrazné tvrdosti. Pro lepší chuť je nutné je povařit. Dobře drží tvar i po uvaření. Vychutnejte si je v biokvalitě. Jsou přirozeně bezlepkové a vyrobené z celozrnné rýže. Z celozrnné rýže, přesto úžasně lehké a rychlé na přípravu! Dobře si rozumí s oříšky,rozinkami a medem. Je potřeba je krátce povařit a pak už vám nic nebrání vychutnat si báječnou rýžovou kaši. Můžete je vařit ve vodě nebo rostlinném mléce. Po změknutí je zalijte medem... Celý popis

Koupit za 44 Kč

Popis

Rýžové vločky jsou neutrální chuti, příjemné rýžové vůně a výrazné tvrdosti. Pro lepší chuť je nutné je povařit. Dobře drží tvar i po uvaření. Vychutnejte si je v biokvalitě. Jsou přirozeně bezlepkové a vyrobené z celozrnné rýže.

Z celozrnné rýže, přesto úžasně lehké a rychlé na přípravu! Dobře si rozumí s oříšky,rozinkami a medem.

Je potřeba je krátce povařit a pak už vám nic nebrání vychutnat si báječnou rýžovou kaši. Můžete je vařit ve vodě nebo rostlinném mléce. Po změknutí je zalijte medem nebo javorovým sirupem a zasypejte oříšky a sušeným ovocem. Hodí se i na zahuštění polévky. Vločky jsou v bio kvalitě a přirozeně bezlepkové. Jsou z celozrnné rýže, takže dodají pokrmu na hutnosti a zasytí vás po delší dobu.

Využití:

- polévka - v krémových polévkách vločky povařte a rozmixujte

- kaše - z rýžových vloček uděláte výbornou kaši, nezapomeňte přidat ořechy, ovoce, semínka a sirup, pro přípravu kaše je nutné vařit vločky v mléku nebo jeho alternativě

- knedlíčky - vločky smíchejte se strouhaným uzeným tempehem, vejcem a bylinkami

- placky, karbanátky, sekaná - vločky se dají kombinovat s luštěninami, vejci, zeleninou, bylinkami a kořením, vše rozmixujte a dle potřeby tvarujte

- sladké - vločky se dají přidat do muffinů, sušenek, lívanců nebo nepečeného cukroví

- pomazánky - osmahnutou zeleninou zalijte vodou, přidejte vločky, povařte, rozmixujte a dochucujte

- lívance s tahini a malinovou redukcí

- mléko, pudink - vločky uvařte a i s vodou na vaření je rozmixujte, mléko můžete ochutit třeba medem, pokud chcete pudink, dejte do vody více vloček a směs nechte zchladnout

Díky neutrální chuti se s rýžovými vločkami pokrmy dobře zahušťují, zjemňují a nastavují. Vločky jsou vyrobené z celozrnné rýže, jedná se vlastně o lisovanou rýži. Jsou velmi populární například v Indii, kde se z nich připravuje jídlo ve formě rychlého občerstvení.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení:
Vločky rýžové*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování:
Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům. 

Legislativní zařazení:
Mlýnský obilný výrobek - vločky

Země původu:
Itálie

Certifikace:
CZ-BIO-001

BIO:
Ano

Příprava / určení:
Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Country Life
Hmotnost 250 g
Bio ano