Limitovaná edice čokolád s americkými auty - Ford Shelby GT350R 1966 Clone! Čokolády jsou vyrobeny ručně z ekvádorských kakaových bobů a slazeny třtinovou šťávou panelou v Bio kvalitě. Bílá čokoláda 40% Složení: kakaové máslo, třtinová šťáva panela Bio, sušené mléko. Obsah kakaového másla minimálně 40%. Obsahuje alergen: mléko. - Neobsahuje lecitin ani konzervanty. - Neobsahuje LEPEK. Hmotnost: 45 g Rozměr čokolády: 78x125x5 mm O ČOKOLÁDÁCH Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní... Celý popis
Koupit za 99 Kč- Nejoblíbenější
- Nejlevnější
- Nejdražší
Popis
Limitovaná edice čokolád s americkými auty - Ford Shelby GT350R 1966 Clone!
Čokolády jsou vyrobeny ručně z ekvádorských kakaových bobů a slazeny třtinovou šťávou panelou v Bio kvalitě.
Bílá čokoláda 40%
Složení: kakaové máslo, třtinová šťáva panela Bio, sušené mléko. Obsah kakaového másla minimálně 40%. Obsahuje alergen: mléko.
- Neobsahuje lecitin ani konzervanty.
- Neobsahuje LEPEK.
Hmotnost: 45 g
Rozměr čokolády: 78x125x5 mm
O ČOKOLÁDÁCH
Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.
Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.
Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.
Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.
Našim čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt.
Čokolády jsou vyrobeny ručně z ekvádorských kakaových bobů a slazeny třtinovou šťávou panelou v Bio kvalitě.
Bílá čokoláda 40%
Složení: kakaové máslo, třtinová šťáva panela Bio, sušené mléko. Obsah kakaového másla minimálně 40%. Obsahuje alergen: mléko.
- Neobsahuje lecitin ani konzervanty.
- Neobsahuje LEPEK.
Hmotnost: 45 g
Rozměr čokolády: 78x125x5 mm
O ČOKOLÁDÁCH
Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.
Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.
Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.
Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.
Našim čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt.
Parametry
Výrobce | Čokoládovna Troubelice |
Hmotnost | 45 g |
Druh čokolády | bílé |