Cibule sečka Welsh je mrazuvzdorná odrůda, vhodná hlavně do kuchyňské zahrady. U této cibule se sklízí především aromatické stvoly, bohaté na vitamíny a výborné především do asijské kuchyně. Konzumovat můžeme také zelenobílé, kulovité květy. Odrůda je také velmi dekorativní a ozvláštní vaší zahrádku.  Výsev probíhá od dubna (až po opadnutí silných mrazů) do hloubky cca 0,5–1 cm, přímo na stanoviště nebo v zimě do skleníku. Ozimé odrůdy vyséváme až v polovině srpna a o 1 cm hlouběji. Takto by... Celý popis

Koupit za 25 Kč

Popis

Cibule sečka Welsh je mrazuvzdorná odrůda, vhodná hlavně do kuchyňské zahrady.

U této cibule se sklízí především aromatické stvoly, bohaté na vitamíny a výborné především do asijské kuchyně. Konzumovat můžeme také zelenobílé, kulovité květy.

Odrůda je také velmi dekorativní a ozvláštní vaší zahrádku. 

Výsev probíhá od dubna (až po opadnutí silných mrazů) do hloubky cca 0,5–1 cm, přímo na stanoviště nebo v zimě do skleníku. Ozimé odrůdy vyséváme až v polovině srpna a o 1 cm hlouběji. Takto by nám rostlinky měli dorůst na tloušťku 5 cm. Sázíme ideálně do sponu 25–30 x 10–15 cm. 

Cibule potřebují slunné stanoviště, ale nesmějí být na přímém světle. Půda by měla být dobře propracovaná, dobře prokypřená s dávkou živin, písčitohlinitá, neutrální či mírně zásaditá. Doporučujeme používat hnojiva přímo k dohnojení cibulí, např. Agro hnojivo. 

Půdu můžeme také lehce prohodit štěrkem a zapracovat, aby byla lehká a propustná. 

Zejména v době klíčení je nutná dostatečná závlaha. Zálivka je vhodná do poloviny července. Jelikož má cibule krátkou vegetační dobu, již nepotřebuje přihnojovat, vystačí si se živinami z dobře připravené půdy.

Cibule se sklízí v období od července do listopadu. Cibuli sušíme a skladujeme v dobře větrané a suché místnosti, ve svazcích po 10–15 kusech. 
Zobrazit více

Parametry

Zelenina cibulová
Výsev a výsadba do listopadu