Vinifikace                    Sběr hroznů v září, fermentace na slupkách tradiční metodou výroby červeného vína. Fermentace trvá minimálně 10 dnů při kontrolované teplotě 26 - 28°C, macerace při kontrolované teplotě po dobu 6 měsíců. Degustace                     Suché víno tmavě rubínové barvy s fialovými odlesky, s intenzivním a bohatým aroma s tóny švestek. V chuti převládá vjemem suchosti s jemným podtextem koření a lékořice. Elegantní víno s plným tělem, dobře zakulacené, s příjemně vyváženými... Celý popis

Koupit za 97 Kč

Popis

Vinifikace                   

Sběr hroznů v září, fermentace na slupkách tradiční metodou výroby červeného vína. Fermentace trvá minimálně 10 dnů při kontrolované teplotě 26 - 28°C, macerace při kontrolované teplotě po dobu 6 měsíců.

Degustace                    

Suché víno tmavě rubínové barvy s fialovými odlesky, s intenzivním a bohatým aroma s tóny švestek. V chuti převládá vjemem suchosti s jemným podtextem koření a lékořice. Elegantní víno s plným tělem, dobře zakulacené, s příjemně vyváženými taniny a dlouhým dozvukem.

Ocenění

Prague Wine Trophy 2023 - Regional Champion

Prague Wine Trophy 2019 - Gold Medal
Zobrazit více

Parametry

Obsah alkoholu 13 %
Značka Casa Vinicola Botter
Země původu Itálie
Objem 0.75 l
Odrůda Rulandské šedé
Barva vína bílá