SPECIFIKACE - Bílé suché víno ze staré rakvické odrůdy, vyrobené z bioprodukce hroznů, je typické svou pepřnatou kořenitostí. Veltlínské zelené je starou odrůdu révy vinné, určené k výrobě bílých vín. Původní odrůda, pocházející z regionu Dolní Rakousko, z oblasti vrchoviny Manhartsberg. Dnes používaný název je relativně mladý. Poprvé byl použit v roce 1874. Mladý Veltlín je velmi svěží s jemnou pepřnatostí. V naší oblasti je víno pěstováno na cca 14% plochy vinic. CHUŤ A VŮNĚ - Ve vůni zaujme... Celý popis

Koupit za 190 Kč

Popis

SPECIFIKACE - Bílé suché víno ze staré rakvické odrůdy, vyrobené z bioprodukce hroznů, je typické svou pepřnatou kořenitostí.

Veltlínské zelené je starou odrůdu révy vinné, určené k výrobě bílých vín. Původní odrůda, pocházející z regionu Dolní Rakousko, z oblasti vrchoviny Manhartsberg. Dnes používaný název je relativně mladý. Poprvé byl použit v roce 1874. Mladý Veltlín je velmi svěží s jemnou pepřnatostí. V naší oblasti je víno pěstováno na cca 14% plochy vinic.

CHUŤ A VŮNĚ - Ve vůni zaujme výrazná ovocnost připomínající akátový květ, zelenou limetku s medovým koncem, se svěží koncentrovanou ovocně grepovou chutí zakončenou elegantní kyselinkou. 

PÁROVÁNÍ - Vychutnejte si jej společně se slanými předkrmy, těstovinami, rybou nebo mořskými plody. Vhodná teplota servírování je 9-11 °C.

ZAJÍMAVOST – BIO je úcta k přírodě a ke svému tělu a taky trochu filozofie. Hrozny pro BIO vína se pěstují dle striktních pravidel ekologického zemědělství bez průmyslových hnojiv a herbicidů. Hrozny pocházejí z přísně kontrolovaných vinic, což je zárukou skutečného původu, které se u vína deklaruje. K uchování BIO vína se může použít jen maximálně povolené množství siřičitanů. Dobré víno, jak je známo, vyžaduje čas. BIO víno na sebe nenechá spěchat ani při zpracování, ani při konzumaci. Zatímco většina konvenčních vín má nejlepší formu v den otevření, většina BIO vín do své plné krásy rozkvete druhý nebo i třetí den po otevření. Otevřete klidně více různých BIO vín najednou a degustujte. Nespěchejte a užijte si všechny báječné podoby, které BIO víno nabízí.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

HODNOCENÍ SOMMELIERKY LENKY

„Na toto víno jsem se velmi tešila, protože kam jinam jít u nás pro dobrý Veltlín než do Rakvic? Krásný Veltlín z BIO sklepa Pavla Bindera je velmi povedenou záležitostí. Žlutá barva s nalezenalými odlesky, vůně sedmikrásek a citrusů, v chuti koření jako pepř, pěkná kyselinka. Víno zrálo v akáciových sudech. Pěkná ovocná dochuť.“

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

Označení produktů ekologického zemědělství spolu s certifikátem je vydáváno nezávislými kontrolními organizacemi. Certifikace je udělena po splnění veškerých ustanovení zákona o ekologickém zemědělství.

 

VINAŘSTVÍ Z RAKVIC

Historie Rodinného vinařství Pavla Bindera sahá do roku 1999. Tento rok je mezníkem, v němž se od klasického vinařství provozovaného v rodině po desítky let přešlo k profesionálnímu způsobu pěstování hroznů a výroby vína. Sídlí v obci Rakvice ve Velkopavlovické podoblasti a nyní obhospodařuje 9 ha vinic. Všechny se nacházejí v katastru obcí Rakvice, Přítluky a Velké Bílovice v těch nejvhodnějších viničních tratích, převážně orientovaných na jižní stranu. Objem roční produkce činí cca 50-60 tis. litrů vína.

  

Filozofií rodinného vinařství Pavla Bindera je vyrábět vysoce kvalitní vína menších šarží se svěžím a výrazným ovocným buketem, vysokým extraktem a mohutnou chutí. Vína z těchto malých šarží budou vždy svým způsobem originální a žádaná, což dokazuje stoupající zájem o tato vína z řad obchodníků, ale i milovníků vín. Specialitou vinařství je výroba vzácných ledových vín.

   

EKOLOGICKÉ PĚSTOVÁNÍ HROZNŮ

V roce 2008 zahájil vinař Pavel Binder na svých vinicích přechodné období z klasického ošetřování vinic na ekologické a v roce 2011 získal již první certifikace na vína vyráběná z ekologicky pěstovaných hroznů. Pro velmi náročné spotřebitele, a především pro gastro, začal Pavel Binder vyrábět vína v nejvyšší řadě, tzv. NATUR. Vína této řady jsou vyráběna v souladu s přírodou, s minimem zásahů a síření během vinifikace a následném zrání 18 a více měsíců v nových sudech na jemných kvasinkách. Tato vína patří skutečně k zážitkovým.

PÁR SLOV Z VINAŘSTVÍ 

Produkt je určený k prodeji pouze zákazníkům starším 18 let.

 

 
Zobrazit více