Vytvořeno ze vzpomínek na dobu, kdy jsme žili a grilovali v Brazílii, kde je silný portugalský vliv a dědictví jídla. Speciální ručně připravovaná směs kvalitní uzené papriky, chilli, černého pepře a citrusového nádechu, vytvoříte si doma během chvilky ultimátní tradiční Piri-Piri. Tato směs je určena především k marinování kuřecího masa, ryb, krevet nebo zeleniny. Přečtěte si více o značce Angus&Oink   NAŠE RECEPTY Piri Piri krevety na grilu: Nejprve si připravte krevety, oloupejte je a vyndejte... Celý popis

Koupit za 49 Kč

Popis

Vytvořeno ze vzpomínek na dobu, kdy jsme žili a grilovali v Brazílii, kde je silný portugalský vliv a dědictví jídla. Speciální ručně připravovaná směs kvalitní uzené papriky, chilli, černého pepře a citrusového nádechu, vytvoříte si doma během chvilky ultimátní tradiční Piri-Piri. Tato směs je určena především k marinování kuřecího masa, ryb, krevet nebo zeleniny.

Přečtěte si více o značce Angus&Oink

 
NAŠE RECEPTY
Piri Piri krevety na grilu: Nejprve si připravte krevety, oloupejte je a vyndejte z nich střeva. Smíchejte Rub Me Piri Piri s olivovým olejem, limetkovou šťávou a čerstvým koriandrem. Poté obalte krevety v připravené směsi koření a nechte je odpočinout v lednici asi 15 minut. Rozpalte gril na střední teplotu a položte krevety na gril. Grilujte krevety po dobu 2-3 minut z každé strany, dokud nejsou krásně zlatavé a propečené. Podávejte s limetkami a čerstvým koriandrem.

Piri Piri steak: Nejprve si připravte steak a nechte ho několik hodin marinovat v lednici. Poté smíchejte Rub Me Piri Piri s olivovým olejem, solí a trochou medu. Potřete steak směsí koření z obou stran. Rozpalte pánev s olejem na střední teplotu a položte steak na pánvi. Smažte steak po dobu 3-5 minut z každé strany, dokud není propečený podle Vašich preferencí. Vyjměte steak z pánve a nechte ho odpočinout několik minut před podáváním. Můžete jej podávat s vaší oblíbenou přílohou a nakrájenou cibulí.

Piri Piri omáčka: Smíchejte Rub Me Piri Piri s olivovým olejem, rajčatovou passatou a česnekem. Dochutíme solí a pepřem podle chuti. Nechte směs vařit na nízké teplotě po dobu 10-15 minut, dokud se omáčka nespojí a nezíská chuť. Použijte omáčku k dochucení vašich oblíbených jídel, jako jsou těstoviny, rýže nebo grilované maso.

Piri Piri tofu salát: Tofu nakrájejte na kostky a osušte ubrouskem. Smíchejte Rub Me Piri Piri s olivovým olejem a tofu touto směsí zakápněte. Smažte tofu na pánvi na středním ohni po dobu 5-7 minut, dokud nejsou křupavé a zlatavé. V jiné míse smíchejte salátový mix, nakrájenou červenou cibuli, nakrájené avokádo a rajče. Smíchejte bílý ocet, limetkovou šťávu, sůl a pepř v malé misce. Poté přidejte směs koření do salátové směsi a zamíchejte. Přidejte smažené tofu do salátu a dobře promíchejte. Podávejte salát s čerstvým koriandrem nasekaným na drobné kousky.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Angus & Oink
Druh koření barbecue