Typicky italské - tmavé, vášnivé a pikantní. Hit jižní Itálie jakmile se ochladí. Vhodné pro klasické espresso s bohatou krémou, latté nebo ristreto.   Cremazzurro přesvědčí svým intenzivním aroma a silným, jemně pórovitým krémem.. Dlouhé espresso, silné aroma, jemná kréma. Odkud káva pochází Indie. Indická káva má jemnou a vyváženou chuť. Obsahuje přirozeně málo kyselin a proto je velmi dobře „snášena“ naším trávícím ústrojím. Specialitou Indie je tzv. monsunová káva. Monsooning je zcela originální... Celý popis

Koupit za 633 Kč

Popis

Typicky italské - tmavé, vášnivé a pikantní. Hit jižní Itálie jakmile se ochladí. Vhodné pro klasické espresso s bohatou krémou, latté nebo ristreto.  
Cremazzurro přesvědčí svým intenzivním aroma a silným, jemně pórovitým krémem.. Dlouhé espresso, silné aroma, jemná kréma.
Odkud káva pochází
Indie. Indická káva má jemnou a vyváženou chuť. Obsahuje přirozeně málo kyselin a proto je velmi dobře „snášena“ naším trávícím ústrojím.
Specialitou Indie je tzv. monsunová káva. Monsooning je zcela originální způsob zpracování kávy a vznikl tak trochu „náhodou“. Jeho kořeny se datují ještě do doby, kdy se káva z Indie přepravovala po moři na lodích. Cesta trvala i několik měsíců a káva byla mezitím vystavena vysoké vlhkosti vzduchu, což změnilo její barvu i chuť. Spotřebitelé si na tuto specifickou chuť natolik zvykli, že když se doprava „zrychlila“ a tím došlo i ke změně chuti, dožadovali se návratu původního stavu. A tak vznikl zcela originální způsob zpracování kávy, monsooning. Surová káva je po sklizni po dobu několika týdnů ve skladech vystavena dešti a monsunovým větrům.
Arabica
Arabica je křehký keř či strom, který je citlivý na parazity. Právě z tohoto důvodu se pěstuje ve vyšších polohách, především v hornatých oblastech v nadmořské výšce až do 2000 metrů. Časté je pěstování na sopečné půdě, kde se mráz vyskytuje jen zřídka a díky nižší vlhkosti se dá zabránit širokému výskytu škůdců. Arabica je vysoké kvality, obsahuje méně kofeinu a mimo to nám nabízí širokou paletu delikátních chutí i vůní. Zrna jsou o něco větší než u robusty a během pražení jsou citlivá na teplotu.
O výrobci
Rodinná firma J.J.Darboven se od svého založení v roce 1866 drží základního motta zakladatele Johanna Joachima Darbovena: Inovace vychází z tradice. Dnes mohou obchodní partneři firmy oceňovat vytrvalost a spolehlivost již čtvrté generace zakladatelů.
Téměř sto let před „vynálezem“ zásilkového obchodu poskytla firma svým zákazníkům luxusní služby v podobě prodeje čerstvě upražené, zabalené a následně poštou zaslané kávy. 
V roce 1927 si nechal J.J.Darboven patentovat specifické metody jemného zpracování kávy. Zrodil se úspěch zvaný IDEE KAFFE. Káva, která je dodnes synonymem pro zdravou kávu.
Mezi další prvenství, které si firma připsala do své historie, patří objevení italské „kávové kultury“ pro německý trh na konci 80.let minulého století.
A zároveň jako první německá pražírna kávy dovezla v duchu rovného partnerství první „fair-trade“ kávu do Německa.
Možnosti přípravy kávy
1. zalitím vodou
Takto se například připravuje turecká káva. Káva se zajile horkou vodou ( cca 95°C) do půlky hrnku, kde se nechá cca 5-10 vteřin spařit a poté se doleje do okraje. I přes zavádějící název jeturecká káva českým výdobktem.
2. v arabské džezvě
Do předem trochu nahřáté džezvy nasypeme 7g kávy, přelijeme horkou vodou asi do 2 třetin džezvy a stavíme nad plamen. Až se káva zdvihne, dolijeme zbytek vody a vrátíme nad plamen. Poté dosladíme podle chuti a přelijeme do fildžanu (speciální malý šálek bez ouška) nebo šálku.
3. ve french-pressu
Do French-pressu nadávkujeme požadované množství hrubě namleté kávy  ( např. kávu Illy lungo ), zalijeme horkou vodou, nechá se chvíli odstát a poté se tlakem káva přepresuje přes sítko a podává se.
4. v mokatieře
Do mokatiery dáme namletou kávu a vodu. Mokatieru dotáhneme a dáme na sporák či jiný zdroj tepla. Po chvíli se nám začne voda vařit a tlačit se přes kávu do nálevníku mokatiery. Po protlačení celého obsahu vody můžeme kávu z nálevníku servírovat. Káva z mokatiery je specifická a blíží se chuti espressa.
5. v espresso stroji
V závislosti na typu stroje lze velice jednoduše připravit vynikající espresso. Vzhledem k velkému množství kávovovarů zde nebudeme popisovat jednotlivé přípravy kávy.
 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Alfredo
Hmotnost 1000 g
Složení kávy arabika
Typ espresso a ristretto
Aroma koření, čokoláda
Intenzita 8/10