Kuličková ložiska jsou velmi univerzální. Jsou vhodná pro vysoké a velmi vysoké otáčky, mohou přenášet radiální i axiální zatížení v obou směrech a vyžadují jen minimální údržbu. Jednořadá kuličková ložiska jsou nejrozšířenějším druhem ložisek. Označení ložisek: odkrytá (bez označení), 2Z krytá plechem (bezkontaktní těsnění), 2RS krytá plastem (kontaktní těsnění), N drážka na vnějším kroužku, NR drážka na vnějším kroužku s pojistným kroužkem. Ložiska se zvýšenou radiální vůlí se značí C3 nebo C4,... Celý popis

Koupit za 11 Kč
  • Nejoblíbenější
  • Nejlevnější
  • Nejdražší

Popis

Kuličková ložiska jsou velmi univerzální. Jsou vhodná pro vysoké a velmi vysoké otáčky, mohou přenášet radiální i axiální zatížení v obou směrech a vyžadují jen minimální údržbu.

Jednořadá kuličková ložiska jsou nejrozšířenějším druhem ložisek. Označení ložisek: odkrytá (bez označení), 2Z krytá plechem (bezkontaktní těsnění), 2RS krytá plastem (kontaktní těsnění), N drážka na vnějším kroužku, NR drážka na vnějším kroužku s pojistným kroužkem. Ložiska se zvýšenou radiální vůlí se značí C3 nebo C4, nerezová mají označení W nebo S, K kuželová díra vnitřního kroužku.
Zobrazit více