Kukuřice na popcorn (hybrid) s expanzí (1:30-32), kvalitně ošetřeným zrnem, rovnoměrné velikosti a s kvalitní povrchovou vrstvou slupky. Tento druh kukuřice patří do skupiny "Mushroom" tzn., že tvar hotového popcornu po vypražení je ve tvaru hříbku, míčku, nebo kuličky. Příprava popcornu v hrnci: kukuřici nasypeme do hrnce s rozehřátým GHÍ máslem (nepřipaluje se) tak, aby kukuřice pokryla pouze dno. Přikryjeme pokličkou, nad plamenem hrncem průběžně třeseme. Během pukání hrnec neotvírejte. Jakmile... Celý popis
Koupit za 139 Kč- Nejoblíbenější
- Nejlevnější
- Nejdražší
Popis
Kukuřice na popcorn (hybrid) s expanzí (1:30-32), kvalitně ošetřeným zrnem, rovnoměrné velikosti a s kvalitní povrchovou vrstvou slupky. Tento druh kukuřice patří do skupiny "Mushroom" tzn., že tvar hotového popcornu po vypražení je ve tvaru hříbku, míčku, nebo kuličky.
Příprava popcornu v hrnci: kukuřici nasypeme do hrnce s rozehřátým GHÍ máslem (nepřipaluje se) tak, aby kukuřice pokryla pouze dno. Přikryjeme pokličkou, nad plamenem hrncem průběžně třeseme. Během pukání hrnec neotvírejte. Jakmile budou intervaly mezi pukáním kukuřice delší než 5 vteřin, vařič vypneme. Pro ochucení je možné kukuřici posypat solí, nebo dochutit lžičkou másla.
Příprava v mikrovlnné troubě: kukuřici nasypeme do misky nebo papírového pytlíku. Misku zlehka přikryjeme víkem a vložíme do mikrovlnné trouby na nejvyšší výkon na cca 3 až 4 minuty. Jakmile budou intervaly mezi pukáním kukuřice delší než 5 vteřin, troubu vypněte. Pozor: po vyjmutí popcornu z mikrovlnky je miska horká! Pro ochucení je možné kukuřici posypat solí, nebo dochutit lžičkou másla.
Tipy:
Když přidáváte tekuté ingredience: Máslo nebo jiné ingredience v tekuté konzistenci je nejlepší přidávat po troškách a za stálého promíchávání, aby všechno nenasákly jen horní vrstvy popcornu. Lépe se to dělá ve dvou. Jeden pomaloučku přidává, druhý promíchává.
Klasika a koření: Na popcorn můžete dát téměř jakoukoli směs koření, kterou máte rádi. Například paprikový mix – smíchejte v misce uzenou papriku, sušenou cibuli a sůl. Použít můžete i směs oregana, bazalky, sušeného česneku a soli. Než ale popcorn těmito přísadami posypete, polijte ho trochou másla nebo kvalitního oleje, aby na něm koření lépe drželo. S tukem to ale nepřehánějte, protože mokrý popcorn není váš cíl, a navíc mastné není moc zdravé. Přesné množství bylinek si určete podle vlastních chutí.
S parmezánem: Sýrový popcorn je u nás nejoblíbenější. Já do něj nejraději přidávám parmazán, protože je chuťově výrazný a zároveň při rozpouštění k popcornu dobře přilne, aniž ho příliš slepí.
- 100 g strouhaného parmazánu
- 20 g rozpuštěného másla
- 2 lžičky sušené cibule
- sůl
- hotový popcorn
1. Hotový neochucený popcorn vysypejte do velké mísy.
2. Přelijte ho rozpuštěným máslem a ještě teplý posypte parmazánem. Hezky se vám na popcornu rozpustí. Nedoporučuji dělat tento krok v teplém hrnci, jinak se parmazán přichytí na dno hrnce.
3. Nakonec popcorn osolte, posypte sušenou cibulí a promíchejte. Ochutnejte a případně dosolte či přidejte parmazán nebo sušenou cibulku.
Sladké mlsání: Milovníci sladkého, nezoufejte! I pro vás mám pár tipů. Kromě karamelu můžete popcorn přelít také třeba čokoládou. Stačí ji rozpustit, promíchat s popcornem, rozprostřít na plech a dát na chvíli do lednice, dokud neztuhne. Výborná je také skořicová verze – popcorn opět nejdříve polijete trochou oleje či másla a následně posypete moučkovým cukrem a skořicí.
Karamel:
- 180 g třtinového cukru
- 30 g másla
- hotový popcorn
1. Cukr vsypte do malého hrnce. Zahřívejte na mírném plameni a občas promíchejte.
2. Až bude mít cukr sirupovou konzistenci, přidejte máslo (pozor, někdy to může trošku prskat). Nechte ho rozpustit a zamíchejte.
3. Karamel vmíchejte do popcornu. Nechte ho vychladnout (můžete ho nechat v hrnci nebo rozprostřít na plech) a poté nalámejte do mísy.
.............
Složení: popcorn kukuřice - Zea mays 100% (vypěstované z osiva, které není geneticky upravované). Určené na výrobu popcornu.
Skladování: skladujte v suchém skladě do teploty +20°C. Vlhko škodí!
Země původu: EU
Obsah balení: 1 kg
Příprava popcornu v hrnci: kukuřici nasypeme do hrnce s rozehřátým GHÍ máslem (nepřipaluje se) tak, aby kukuřice pokryla pouze dno. Přikryjeme pokličkou, nad plamenem hrncem průběžně třeseme. Během pukání hrnec neotvírejte. Jakmile budou intervaly mezi pukáním kukuřice delší než 5 vteřin, vařič vypneme. Pro ochucení je možné kukuřici posypat solí, nebo dochutit lžičkou másla.
Příprava v mikrovlnné troubě: kukuřici nasypeme do misky nebo papírového pytlíku. Misku zlehka přikryjeme víkem a vložíme do mikrovlnné trouby na nejvyšší výkon na cca 3 až 4 minuty. Jakmile budou intervaly mezi pukáním kukuřice delší než 5 vteřin, troubu vypněte. Pozor: po vyjmutí popcornu z mikrovlnky je miska horká! Pro ochucení je možné kukuřici posypat solí, nebo dochutit lžičkou másla.
Tipy:
Když přidáváte tekuté ingredience: Máslo nebo jiné ingredience v tekuté konzistenci je nejlepší přidávat po troškách a za stálého promíchávání, aby všechno nenasákly jen horní vrstvy popcornu. Lépe se to dělá ve dvou. Jeden pomaloučku přidává, druhý promíchává.
Klasika a koření: Na popcorn můžete dát téměř jakoukoli směs koření, kterou máte rádi. Například paprikový mix – smíchejte v misce uzenou papriku, sušenou cibuli a sůl. Použít můžete i směs oregana, bazalky, sušeného česneku a soli. Než ale popcorn těmito přísadami posypete, polijte ho trochou másla nebo kvalitního oleje, aby na něm koření lépe drželo. S tukem to ale nepřehánějte, protože mokrý popcorn není váš cíl, a navíc mastné není moc zdravé. Přesné množství bylinek si určete podle vlastních chutí.
S parmezánem: Sýrový popcorn je u nás nejoblíbenější. Já do něj nejraději přidávám parmazán, protože je chuťově výrazný a zároveň při rozpouštění k popcornu dobře přilne, aniž ho příliš slepí.
- 100 g strouhaného parmazánu
- 20 g rozpuštěného másla
- 2 lžičky sušené cibule
- sůl
- hotový popcorn
1. Hotový neochucený popcorn vysypejte do velké mísy.
2. Přelijte ho rozpuštěným máslem a ještě teplý posypte parmazánem. Hezky se vám na popcornu rozpustí. Nedoporučuji dělat tento krok v teplém hrnci, jinak se parmazán přichytí na dno hrnce.
3. Nakonec popcorn osolte, posypte sušenou cibulí a promíchejte. Ochutnejte a případně dosolte či přidejte parmazán nebo sušenou cibulku.
Sladké mlsání: Milovníci sladkého, nezoufejte! I pro vás mám pár tipů. Kromě karamelu můžete popcorn přelít také třeba čokoládou. Stačí ji rozpustit, promíchat s popcornem, rozprostřít na plech a dát na chvíli do lednice, dokud neztuhne. Výborná je také skořicová verze – popcorn opět nejdříve polijete trochou oleje či másla a následně posypete moučkovým cukrem a skořicí.
Karamel:
- 180 g třtinového cukru
- 30 g másla
- hotový popcorn
1. Cukr vsypte do malého hrnce. Zahřívejte na mírném plameni a občas promíchejte.
2. Až bude mít cukr sirupovou konzistenci, přidejte máslo (pozor, někdy to může trošku prskat). Nechte ho rozpustit a zamíchejte.
3. Karamel vmíchejte do popcornu. Nechte ho vychladnout (můžete ho nechat v hrnci nebo rozprostřít na plech) a poté nalámejte do mísy.
.............
Složení: popcorn kukuřice - Zea mays 100% (vypěstované z osiva, které není geneticky upravované). Určené na výrobu popcornu.
Skladování: skladujte v suchém skladě do teploty +20°C. Vlhko škodí!
Země původu: EU
Obsah balení: 1 kg
Parametry
Značka | SixFitness |