Kde jsem:  Katalog  >  Vyhledávání

Vina tarapaca

Nalezeno:    52 produktů

GRAN RESERVA Etiqueta Azul Red Blend, VIŇA TARAPACÁ-Velká zlatá GPA 2016 - 2012

Cabernet Franc (43 %) pochází z teplé svahové polohy s jílovými půdami Hacienda Chada s expozicí na západ, hrozny vyzrály na začátku dubna. Cabernet Sauvignon (36 %) byl vypěstován ve vinohradu Esmeralda na východní straně Pobřežního horského pásma na žulovém podloží. Tento vinohrad také poskytuje hrozny odrůdy Syrah (klon 300), které tvoří 21% výsledné směsi.

Last Editions Privada 2005 - 2005

38 % Cabernet Sauvignon, 42 % Merlot, 17 % Syrah, 3 % Mourvedre. Hrozny sklízené ručně byly ponechány zrát co nejdéle, aby vznikla nejvyšší koncentrace taninů, barviv a aroma. Nakvášení rmutů proběhlo v nerezových nádobách, kontakt vína se slupkami byl dlouhý, aby se získal maximální hroznový charakter, barva a tříslovitost. Víno bylo stařeno v nových sudech z francouzského dubu. Ošetřováno bylo extrémně šetrně, bez filtrace pro ponechání si maxima extraktu a přírodního aroma. Lahvováno bylo po...

Chardonnay

Zrálo v barikových sudech, smetanová plnost s chutí zralého tropického ovoce a tóny vanilky

Sauvignon blanc

Citrusovo-broskvová chuť s příchutí mandlí a vanilky

Cabernet Sauvignon

Ve vůni i chuti převládají tóny vyzrálých hroznů s jemnou chutí francouzského dubu

Carmenere

Intenzivní červená barva, ve vůni tóny květin, černých třešní a kávy, chuť je tříslovitá s vybalancovnou čokoládou a kávovýchz zrn s tóny barikového sudu ve kterém víno zrálo 13 měsíců

Merlot

18 měsíců leželo víno na barikovém sudu, čímž získalo delikátní chuť s čokoládově-vanilkovou vůní a borůvkovo-ostružinovou chutí

Sauvignon Blanc La Isla

Svěží dominantní chuť se zřetelným ovocným aromatem ananasu, grepu a másla

Tarapacá Cabernet sauvignon Leon de Tarapacá 0,75l

Toto červené víno je vyrobeno ze směsi hroznů odrůdy Cabernet Sauvignon pocházejících z různých vinic z Centrálního údolí v Chile.

TARAPACA CHARDONNAY RESERVE 0,75L

Víno bylo kvašeno v barikových sudech z francouzského a amerického dubu, ve kterých leželo dalších 5 měsíců.

TARAPACA PLUS BIO NATURA 0,75L

Natura (přírodní) protože víno bylo vyrobeno z organických hroznů z úpatí hor.

Tarapaca Gran Reserva Pinot Noir 0,75l

Víno má cihlově červenou barvu, a ve vůni i v chuti elegantní, s tóny brusinek.

Tarapaca ZAVALA

Révové víno suché červené. Směs červených odrůd Cabernet Sauvignon, Merlot a Shiraz, které vinařští odborníci z firmy VIŇA TARAPACÁ v optimálním poměru zkupážovali proto, aby bylo dosaženo co největšího výrazu, harmonie a lahodnosti. V chuti se projevuje vliv více než patnáctiměsíčního ležení v barikových sudech, tím je původní chuť moruší, malin a švestek doplněna o chuť anýzu, vanilky a čokolády. Každoročně se vyrábí pouze omezené množství tohoto vína. Optimální teplota servírování je 18 – 20...

Tarapaca Chardonnay

Odrůdové révové víno suché bílé. Toto víno je 100 % vyrobené z hroznů odrůdy Chardonnay. Kvašení proběhlo v nerezových nádobách při nízkých, regulovaných teplotách, při plném zachování odrůdového charakteru. Nabízí mladost, ovocně citrusové aroma a chuť s dominantou medu, která je dlouhá, intenzivní. Vhodná teplota servírování je 14 – 16ºC. Víno je vhodné ke všem úpravám mořských ryb a živočichů, drůbežímu masu. Skladovací kapacita tohoto vína je 2 – 3 roky....

Tarapaca Merlot

Odrůdové víno suché červené. Víno bylo vyrobeno z vyzrálých hroznů, které byly nakvášeny v uzavřených nerezových tancích, čímž bylo docíleno jiskrně červenofialové barvy. Víno se vyznačuje vůní po sušených švestkách, hutná chuť připomíná směs anýzu, kávy a čokolády. Doporučená teplota servírování je 16 – 18ºC. Víno je vhodné ke grilovanému hovězímu a vepřovému masu a k pokrmům ze zvěřiny. Skladovací kapacita tohoto vína je 3 – 4 roky....

Tarapaca Carmenere

Odrůdové víno suché. Víno vyrobené 100% z hroznů odrůdy Carmenere vypěstovaných v nejprestižnější chilské vinařské oblasti Maipo. Vyznačuje se intenzivní červenou barvou s fialovými tóny. Vůně je podobná vůni černých třešní a višní v kombinaci s vůní lučních květin. Chuť je plná, harmonicky tříslovitá s kořenitou dochutí typickou pro tuto odrůdu. Podávejte při teplotě 18 – 20°C. Vhodné kombinovat s grilovanými a pečenými červenými masy a zvěřinou. Skladovací potenciál je 2 – 3 roky....

Tarapaca Syrah

Odrůdové révové víno suché. Víno je vyrobeno výhradně z hroznů této odrůdy. Barva je rubínově červená, vůně borůvkově-ostružinová. Chuť je výrazná, tříslovitá, s ovocným koncem. Doporučená teplota podávání 16 - 18°C. Víno je vhodné k pikantním úpravám červených mas, pečené huse a kachně. Skladovací potenciál 2 - 3 roky.

Tarapaca TARA PAKAY

Toto víno bylo vyrobeno z hroznů ze dvou oddělených poloh vinohradu společnosti TARAPACA v oblasti Isla de Maipo. Tyto polohy byly vyhodnoceny jako polohy s největším potenciálem pro výrobu „velkého vína“. Hrozny byly sbírány ručně, poté rovněž ručně tříděny a fermentovány ve speciálním sklepě. Po vykvašení leželo víno 14 měsíců v barikových sudech (81 % nový francouzský dub, 19 % nový americký dub). TARA-PAKAY se vyznačuje aromatem třešní, bobulového ovoce, které je doplněno dotekem kořením, j...

Tarapaca Tradition Sekt

Hrozny pro výrobu tohoto šumivého vína pocházejí z oblasti Casablanca Valley. Do vína přidány kvasinky z oblasti Champagne. Lahve byly umístěny v chladném prostředí po dobu 3 měsíců, kdy došlo k sekundárnímu kvašení. Po dobu 10 měsíců byly lahve pravidelně jednou měsíčně pootočeny, aby se do vína dostalo maximum vůně a chutě. Poté byly lahve umístěny hrdlem dolů, aby došlo k vysrážení kalů. Po vyloučení sedimentů došlo k finálnímu plnění do lahví. Intenzivní vůně broskví, zelených jablek a mali...

Tarapaca Cabernet Merlot

Révové víno suché červené. Víno bylo vyrobeno z hroznů odrůd Cabernet a Merlot. Ke kvašení a skladování byly použity nádoby z nerezové oceli. Barva vína je fialově červená s modrými tóny. Vůně je výrazně ovocná. Chuť připomíná směs borůvek, švestek a ostružin. Rafinovaná chuť Cabernetu je doplněna tříslovitostí Merlotu. Doporučená teplota podávání je 16 – 18ºC. Víno je vhodné k pečenému a dušenému hovězímu a vepřovému masu, ke grilovanému jehněčímu, k pokrmům z vnitřností. Skladovací kapa...

Tarapaca Cabernet Sauvignon

Odrůdové víno suché červené. Kvašení a macerace vína proběhla v nerezových nádobách při teplotě 28 stupňů Celsia. Pro zachování vůně bylo víno nalahvováno mladé. Ovocná a kořenitá vůně a chuť je charakteristická pro tento vysoce barevný Cabernet Sauvignon. Doporučená teplota servírování je 16 – 18ºC. Víno je vhodné k různým úpravám vepřového a hovězího masa a k telecím játrům. Skladovací kapacita tohoto vína je 3 – 4 roky.

Tarapaca Syrah Reserva Privada

Složení vína je 76 % Syrah, 21 % Cabernet Sauvignon, 3 % Merlot. Hrozny Syrahu jsou ze dvou různých klonů a pozdního sběru. Cabernet Sauvignon doplňuje strukturu taninů a Merlot dodává velmi pěknou vůni. Každá odrůda byla zpracována odděleně a Syrah a Cabernet byly stařeny v nových sudech z francouzského dubu. Merlot ležel v podruhé použitém francouzském dubovém sudu. Barva vína je intenzivně rubínově červená. Aroma připomíná kouř, čokoládu, černé olivy, lanýže, tabákové a kožené tóny, modré a ...

Tarapaca RESERVA Syrah

Odrůdové révové víno suché červené. Víno bylo vyrobeno výhradně z hroznů této odrůdy. Mladé víno leželo po dobu sedmi měsíců v barikových sudech z francouzského dubu. Barva vína je intenzivně rubínově červená. Aroma připomíná kouř, čokoládu, modré a černé borůvky. Chuť je kulatá, jemně tříslovitá, teplá. Víno je vhodné k delšímu ležení. Doporučená teplota konzumace je 18 – 20ºC. Víno je vhodné kombinovat s pikantními úpravami červených mas, husími a kuřecími játry, kančím a jelením masem. ...

Tarapaca RESERVA Carmenere

Odrůdové révové víno suché červené Původní bordeauxská odrůda, která je v posledních letech vysazována v Chile. Intenzivní červenou barvu pro tuto odrůdu typickou doplňuje vůně květin, červených malin a třešní. Chuť je plná, vybalancovaná s příchutí kávových zrn a čokolády pocházející z barikových sudů z francouzského dubu, ve kterých mladé víno sedm měsíců leželo. Teplota vhodná ke konzumaci je 16 – 18ºC. Doporučuje se kombinovat s jemnými úpravami červených mas, pečenou kachnou, telecími...

Tarapaca GRAN RESERVA Chardonnay

Odrůdové révové víno suché bílé. Víno vyrobené z vyzrálých hroznů čisté odrůdy Chardonnay bylo kvašeno a následně leželo v malých barikových sudech z francouzského dubu. Tím víno získalo smetanovou plnost s vůní a chutí zralého tropického ovoce v kombinaci se sladkou vanilkou. Optimální teplota konzumace je 14 – 16ºC. Doporučuje se kombinovat s grilovanými drůbežími masy, měkkýši, dušenými a smaženými říčními rybami. Skladovací kapacita tohoto vína je 4 – 6 let....

Tarapaca Chardonnay Piritas

Odrůdové révové víno jakostní suché bílé. Poloha Piritas koresponduje s polohou vinohradů, kde býval starý pyritový důl. Půda je charakterizována jako aluviální, kterou tvoří především písek se spodní vrstvou pyritových minerálů a říčního štěrku. Tyto faktory vytváří elegantní Chardonnay s koncentrovaným ovocným charakterem melounu, hrušky a zeleného jablka. Doporučená teplota podávání je 10 – 12ºC. Nejvhodnější je kombinace s pečenou a grilovanou drůbeží, sladkovodními rybami, drůbežími j...

Tarapaca GRAN RESERVA Merlot

Odrůdové révové víno suché červené. Víno pochází z nejlepší chilské vinařské oblasti údolí Maipo Valley. Nakvášení probíhalo v nerezových nádobách. Po vylisování víno leželo jeden a půl roku v barikových sudech z francouzského dubu, čímž získalo vyhraněnou delikátnost, čokoládově-vanilkovou vůni a borůvkovo-ostružinovou chuť. Je vhodné pro delší ležení. Doporučená teplota podávání je 16 – 18ºC. Víno vhodně doplňuje pokrmy připravené grilováním, pečením a dušením hovězího a vepřového masa, ...

Tarapaca GRAN RESERVA Carmenere

Odrůdové révové víno suché červené. Původní francouzská odrůda zaměňovaná za Merlot zažívá v chilských vinohradech nebývalou obrodu. Poskytuje víno intenzivně červené barvy. Vůně připomíná směs květin, černých třešní a kávy. Chuť je plná tříslovitá, vybalancovaná s příchutí čokolády a kávových zrn pocházející z barikového sudu z francouzského dubu, ve kterém víno 13 měsíců zrálo. Teplota vhodná ke konzumaci je 16 – 18 °C. Doporučujeme kombinovat s pečenými a grilovanými červenými masy, výrazným...

Tarapaca El Olivar Carmenere

Odrůdové révové víno suché červené. Název polohy vinohradu EL OLIVAR znamená olivový háj, který zde původně byl vysázený. Půda této polohy představuje základní půdní složení v údolí Maipo, aluvialní usazeniny s vysokým obsahem minerálů a písku. Carmenere, v Chile velmi se rozšiřující odrůda, je typická intenzivní tmavě červenou barvou. Jemná vůně moruší, ostružin a černých třešní doprovází výrazně ovocnou chuť měkké struktury s plnými příjemnými taniny. Doporučená teplota servírování je 16 – 1...

Tarapaca NATURA + Biovino

Natura (přírodní) protože víno bylo vyrobeno z organických hroznů z úpatí hor. + Plus protože prodej každé láhve Natury přispívá do fondu k podpoře studia životního prostředí. Směs (cuvée) Cabernetu Franc, Shirazu a Merlotu dává silně červené víno s velmi dobrou balancí mezi jemnými taniny a ovocným aromatem, který přináší každá z použitých odrůd. Organické hrozny, z nichž je vyrobeno toto delikátní víno, pochází z úpatí kopců v Isla de Maipo, což je oblast s chráněnými ekosystémy, kde není tře...

Tarapaca Sauvignon Blanc

Odrůdové révové víno suché bílé. Tento Sauvignon pochází z údolí Maipo. Teplota kvašení v nerezových nádobách byla nízká, regulovaná. Víno se vyznačuje svěžestí, citrusovou a broskvovou vůní a květinovou kořenitou chutí, což je pro tuto odrůdu charakteristické. Doporučená teplota servírování je 12 – 14ºC. Víno je vhodné k mořským rybám,kuřecímu masu a lehkým sýrům. Konzumovat se doporučuje toto víno mladé.

Tarapaca Rosé Cabernet Sauvignon

Tento mladý a ovocný Cabernet Sauvignon je módní suché víno a jahodovým aromatem. Je velmi dobře vybalancovaný a má dlouhý svěží konec. Doporučuje se kombinovat s pastami a středomořskou kuchyní nebo konzumovat dobře vychlazené na 10 – 12 °C jako aperitiv. Víno není vhodné k delšímu skladování.

Tarapaca RESERVA Sauvignon Blanc

Odrůdové révové víno suché bílé. Mošt byl po vylisování kvašen v barikových sudech z francouzského a amerického dubu v klimatizované místnosti při teplotě 16 – 18 stupňů Celsia. V barikových sudech mladé víno leželo následně dalších šest měsíců. Původní ovocná citrusovo-broskvová chuť a vůně tak byla doplněna o anýz a vanilku. Pikantní kyseliny dodávají vínu svěžest. Doporučená teplota podávání je 10 – 12ºC. Vhodná je kombinace se saláty, kuřecím a rybím masem. Skladovací kapacita je 2 – 3...

Tarapaca RESERVA Chardonnay

Odrůdové révové víno suché bílé. Víno bylo kvašeno v barikových sudech z francouzského a amerického dubu, ve kterých leželo dalších 5 měsíců. Bylo nalahvováno mladé, se světle žlutou barvou a intenzivní vůní. Ležením v láhvi získalo nazrálost, harmoničnost a chlebovinu. Doporučená teplota konzumace je 10 – 12 ºC. Víno je vhodné k pikantním jídlům z bílých mořských ryb a drůbeže, salátům z mořských plodů. Skladovací potenciál je 3 – 5 let od sklizně....

Tarapaca RESERVA Cabernet Sauvignon

Odrůdové révové víno suché červené. Hrozny byly kvašeny a macerovány v nerezových tancích. Následně víno zrálo po dobu 7 měsíců v malých barikových sudech z francouzského a amerického dubu. Víno se vyznačuje jasně červenou granátovou barvou, komplexností vůně a chuti, ve které připomíná plody černého rybízu. Teplota vhodná k podávání je 18 – 20ºC, kdy nejvíce vynikne odrůdový charakter. Doporučuje se kombinovat s opékanými červenými masy, skopovými žebírky, grilovanými játry. Skladovací po...

Tarapaca RESERVA Merlot

Odrůdové révové víno suché červené. Toto víno získalo nakvášením v nerezových nádobách plnost aroma. Ležením v malých sudech z francouzského a amerického dubu nabylo plnosti a delikátnosti. Tmavě fialovočervená barva, výrazná ovocná vůně, jemnost a intenzita je pro toto víno typická. Teplota vhodná k podávání je 16 – 18ºC. Doporučuje se kombinovat s grilovanou zvěřinou, bifteky a steaky. Skladovací potenciál je 4 – 5 let.

Tarapaca GRAN RESERVA Syrah

Tento Syrah pochází ze dvou nejchladnějších bloků vinohradu v oblasti Isla de Maipo – chladná poloha přináší vínu silně ovocný charakter. Po proběhnutí vinifikace leželo víno po dobu 14 měsíců v barikových sudech z amerického a francouzského dubu. Vyznačuje se hluboce fialovou barvou, aroma třešní a ostružin je doplněno jemným dotekem máty. V chuti je možné nalézt tóny červeného ovoce, lékořice a koření s perzistentním minerálním koncem. Podává se při teplotě 18°C a výborně se hodí k pečeným a ...

Tarapaca SEKT Charmat Brut

K výrobě byly použity ručně sbírané hrozny odrůdy Chardonnay. Mošt získaný bez lisování bobulí byl kontrolovaně zkvašen. Mladé víno bylo naplněno do nerezových tanků, kde po předání kvasinek proběhlo řízené druhotné kvašení. Z tanků bylo víno pod tlakem naplněno do lahví. Výsledným produktem je elegantní, svěží víno, vyznačující se citrusovou vůní, pikantní ovocnou chutí s tóny citrusu, citronu a medu. Perlení je velmi jemné, dlouhotrvající....

Tarapaca El Tranque Cabernet Merlot

Révové víno jakostní suché červené. Poloha vinohradu je charakterizována těžkou jílovou půdou s kamenitým a štěrkovým podkladem. Toto půdní složení dává vína kořeněně voňavá s příchutí borůvek, švestek a višní. Rafinovaná chuť Merlotu je obalena tříslovitostí Cabernet Sauvignonu. Doporučená teplota podávání je 16 – 18ºC. Nejlépe se hodí k jídlům ze zvěřiny, hovězím biftekům, vepřovým játrům. Skladovací potenciál vína je 4 – 6 let....